Deniz Temiz Derneği" kuruldu

"Deniz Temiz Derneği", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de (KKTC) kuruldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü ilk genel kurulunu yaparak yönetimini belirleyen derneğin onursal başkanlığına Kıbrıslı Türk iş Kadını Sıdıka Atalay getirildi.

Açıklamada, yapılan seçimde yönetim kurulunda Mesut Günsev, Reha Arar, Birol Bebek, Gönül Uygun, Hülya Altan, İlkin Kalıpçıoğlu ve Hüralp Yumuk'un yer aldığı, yönetim kurulunun 7 gün içinde toplanarak görev bölümü yapacağı ve fiilen çalışmalarına başlayacağı duyuruldu.

DERNEĞİN KURULUŞ AMACI

Açıklamada, ''KKTC kıyılarını ve denizlerini korumak, sahip çıkmak'' amacıyla kurulan derneğin, onursal başkanlığını Rahmi Koç'un yaptığı Türkiye'deki TURMEPA Deniz Temiz Derneğinin de katkılarıyla benzer programlar yapmayı hedeflediği kaydedildi.

Derneğin, ilgili bakanlık ve kurumlarla işbirliği içinde çevre gönüllüleri ekipleri oluşturarak tüm plaj ve diğer sahillerin temizliğini sağlayacağı, tekrar kirlenmesini önleyecek kampanyalar gerçekleştireceği ifade edilen açıklamada, denizlerin ve kıyıların kirlenmesine yol açanların tespit ve teşhir edileceği, duyarlılığın artırılması için çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

KKTC Deniz Temiz Derneğinin merkezi, Girne tarihi limanın girişindeki eski gümrük binasında yer alıyor.(aa)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim