Deniz taşımasında ‘tren’ çıkarması için çalışıyor

Netlog Lojistik Grup şirketlerinden Intercombi, verimlilik ve çevrecilik projesi olan GreenBridge’i 2014 yılının başında faaliyete geçirecek. Şirketin, Avrupa’da Samskip’le ortak kurduğu şirketin operasyonun merkezi Hollanda’nın Rotterdam şehrinde olacak.

Denizyolu, demiryolu, karayolu ve nehir taşımacılığı gibi tüm taşıma modlarının kullanıldığı GreenBridge sisteminin önemine değinen Netlog Lojistik Grup Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, “Daha önce de olduğu gibi yarı römorklarımız İstanbul’dan UN RO-RO gemileriyle Trieste’ye gidecek. Ancak bu sefer yarı römorkların yanı sıra ’45 Foot Highcube Palletwide’ diye adlandırılan, bire bir TIR ölçeğindeki konteynerlerimiz de iki sıra üst üste konularak gemiye bindirilecek ve taşınacak.

Trieste’ye gelen TIR ve Konteynerler, buradan GreenBridge firmasına ait blok trenlerle Almanya’nınDuisburg şehrine gönderilecek. Sistem İstanbul’dan Duisburg’a 5 günde ulaşacak” dedi. 2014’te haftada 3 bloktren seferiyle başlayacak sistemin frekansı sonraki aylarda artırılacak.

Editör: TE Bilişim