Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği uyarısı yaptı. İstanbul'u da etkileyecek olan soğuk hava dalgası, 8-10 derecelik ani düşüşlere neden olacak. Soğuk hava dalgası, perşembeye kadar etkili olacak. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul'a ilişkin alınan önlemleri açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Sıcaklık eksi 2 derece olacağı için AKOM'da olağanüstü hal ilan ettik. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiyi göre, yer yer sıkıntılar yaşanabilir. Pazartesi'den sonra yağmur, sulu kara dönüşebilir" dedi.

KENDİ ARACINIZLA ÇIKMAYIN
İstanbullular'ı kendi araçlarıyla dışarı çıkmamaya, toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet eden Topbaş, evsizler için de önlemler alındığını belirtti. Topbaş, "Sokakta yaşayan vatandaşların bir kısmını spor salonunda tahsis ediyoruz. Şu anda toplam 184 vatandaşı otellerde ve spor salonlarında barındırmaktayız" bilgisini verdi. Ulaşımda deniz yolunu kullananların da dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Başkan Topbaş, "Açık deniz seferlerinde İDO sefer yapamayabilir. Vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Belki gemi seferleri iptal edilebilir" şeklinde konuştu. İBB'den yapılan açıklamada, bugünden itibaren rüzgârın hızının saatte 80-100 kilometreye kadar çıkacağı ve fırtına seviyelerine ulaşacağının tahmin edildiği kaydedildi. Açıklamada, kar yağışının tipiye dönebileceği ve bu durumun görüş mesafesini düşürerek trafikte aksamalara neden olabileceği kaydedildi. Ani ısı düşüşleri nedeniyle köprü ve viyadüklerde muhtemel donma tehlikesine karşı sürücüler de dikkatli olmaları için uyarıldı.

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ
Önlemler kapsamında çalışmaların hızlı ve sorunsuz yürüyebilmesi için İstanbul dokuz bölgeye ayrıldı. Her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenerek istasyonlar oluşturuldu. Yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5'e müdahale edilecek. Ayrıca meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri hazır bekletiliyor.

Editör: TE Bilişim