"Deniz Özlemi" Altın Madalya Kazandırdı

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi 10 yaşındaki Ali Acar, denize özlemi ve barışı anlattığı resmiyle Letonya'da düzenlenen 14. Uluslararası Görsel Sanatlar Yarışması'nda 4 bin eser arasından altın madalya kazandı.

 Acar: "Ödül aldığım resimde 'denizdeki canlılar nasıl kardeşçe ve uyum içinde yaşayabiliyorsa dünyadaki insanlar da bu şekilde uyum içinde, kardeşçe yaşayabilir' fikrini vurgulamak istedim. Dünya barışına dikkati çekmek için bu resmi yaptım"

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ali Acar, denize duyduğu özlem ve barışı anlattığı resimle 14. Uluslararası Görsel Sanatlar Yarışması'nda altın madalya kazandı. Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen ve ocak ayında başvurular sona eren yarışmada, Türkiye'yi temsil eden 10 yaşındaki Ali Acar, denizi sevgisini ve maviye tutkusunu resimlemeye karar verdi.Acar, 3 ayda hazırladığı eserini yarışmaya gönderdi.

Kendi yaş kategorisinde 24 ülkeden 4 bin eserin arasından birinciliğe layık görülen Acar, 13 Mart'ta düzenlenen tören ile altın madalya ile ödüllendirildi.Yarışmaya ailesinin teşviğiyle katıldığını belirten Acar, AA muhabirine, birinci olacağımı hiç tahmin etmediğini söyledi.

Öğretmeni, ailesi ve arkadaşlarımın desteğiyle yarışmaya disiplinli bir şekilde hazırlandığını belirten Acar, "Resmimi gönderdim. Ödülü alabileceğimi hiç düşünmüyordum. Benim için sürpriz oldu. Birinci olduğum için çok mutluyum" dedi.

Acar, resmin deniz sevgisini ve barışı simgelediğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Soyut bir resim olarak ele aldığım eserimde balıklardan bir gemi yaptım. Gemi, denizin üstünü ve altını temsil ediyor. Çizdiğim büyük güneş ise çocukları ve tüm insanları temsil ediyor. Geminin altındaki balıklar, su altındaki yaşamı yansıtıyor. Üstündeki ağaçlar doğayı temsil ediyor. Ana fikir 'doğayı kullanarak her şey yapılabilir ancak kullanırken dikkat etmezsek ona zarar verebiliriz' düşüncesiydi."

-Aksaray'da deniz olmayınca

Acar, Aksaray'da deniz bulunmadığını, sürekli bunun özlemini yaşadığını dile getirerek, "Aksaray'da deniz yok ben de denize olan özlemimi yaptığım resimlerle anlatıyorum. Ödül aldığım resimde 'denizdeki canlılar nasıl kardeşçe ve uyum içinde yaşayabiliyorsa dünyadaki insanlar da bu şekilde uyum içinde, kardeşçe yaşayabilir' fikrini vurgulamak istedim. Dünya barışına dikkati çekmek için bu resmi yaptım" diye konuştu.Bilim ve Sanat Merkezi görsel sanatlar öğretmeni Hüsnü Kaçmaz ise uluslararası yarışmaları takip ederek, yetenekli öğrencilerini yönlendirmeye çalıştığını kaydetti.Kaçmaz, "Öğrencimizin yaptığı eseri kargo yoluyla yarışmanın düzenlendiği Riga'ya gönderdik. 24 ülkeden 4 bin eserin katıldığı bu yarışmada öğrencimiz hem Aksaray'ımızın hem de Türkiye'mizin gururu oldu. Bu da bizi çok mutlu etti" dedi.

Editör: TE Bilişim