Girne'ye yolcu seferleri düzenleyen “Iris Jet” isimli deniz otobüsü, borçlarına karşılık Silifke İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılırken, maaşlarını alamayan işçiler de satışa ihtiyati tedbir kararı koydurdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde Antalya ile Girne arasında deniz otobüsü seferleri başlatılmak istenmiş, bunun üzerine belediye denizcilik sektörünü hareketlendirmek amacıyla kurulan, Akdeniz Denizcilik Ulaşım Turizm AŞ'ye (ADOT) yüzde 9 hisse ile ortak olmuştu.

Belediyenin de ortak olduğu Akdeniz Denizcilik Ulaşım Turizm AŞ, Antalya - Girne arasında deniz otobüsüyle yolcu taşıma işini, 2003 yılında Meltem Denizcilik Otobüsleri Ticaret AŞ'ye verdi. Bu şirket ise Saint Vincente bayraklı 346 yolcu kapasiteli “M/V İris Jet” isimli deniz otobüsü kiralamıştı. Ancak İris Jet isimli deniz otobüsü, Antalya yerine Taşucu'dan Girne'ye bir kaç kez sefer düzenledi. Alacakları ödenmediği gerekçesiyle işçiler ve diğer alacaklılar tarafından deniz otobüsüne Mersin'in Taşucu Limanı'nda haciz konulmuştu.

Gelinen noktada Seka'ya ait Taşucu Limanında 4 yıldır demirli tutulan ve adeta çürümeye terk edilen “Iris Jet” adlı deniz otobüsü, iki gün önce alacaklarına karşılık Silifke İcra Dairesi tarafından 2 milyon 425 bin dolar bedelle satışa çıkarıldı.

DAVA SONUÇLANDIKTAN SONRA YENİDEN SATIŞA ÇIKARILACAK

Deniz otobüsünü işleten firmadan alacakları olduğunu belirten işçiler ise Silifke İcra Tetkik Merci Hakimliği'ne başvurarak deniz otobüsünün satışına “ihtiyati tedbir” kararı koydurdu. Bunun üzerine, Silifke İcra Müdürlüğü deniz otobüsünün satışını durdurdu.

Deniz otobüsü, işçilerin açmış olduğu davanın sonuçlanmasından sonra yeniden satışa çıkarılacak. Bunun da en az 2-3 yıl süreceği öğrenildi.

kaynak:sondakika.com

Editör: TE Bilişim