Deniz otobüsü ambulans oldu
 
AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bacağı kopmak üzere olan 25 yaşındaki Tamer Kaygısız için İDO'dan deniz otobüsü istedi. İstanbul'a götürülen Kaygısız'ın bacağı Aksaray Vatan Hastanesi'nde yaklaşık sekiz saat süren ameliyatla yerine dikildi. 
 
AA - BALIKESİR - Bandırma'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan 25 yaşındaki Tamer Kaygısız'ın kopmak üzere olan bacağının yerine dikilmesi için seferber olundu. Kazayı öğrenen AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İDO'dan temin ettiği deniz otobüsüyle genci İstanbul'a götürdü.
Sakin Uğur'un kullandığı motosiklet, karşı yönden gelen Tamer Kaygısız'ın motosikletiyle çarpıştı. Kazada, iki motosiklette yolculuk eden Ömer Yusuf Kan, Sinan Kapıcı, Ferhat Sertel ile sürücüler Sakin Uğur ve Tamer Kaygısız yaralandı. AKP'li Çömez, yaralıların kaldırıldığı hastaneye giderek bilgi aldı. Kaygısız'ın bacağının Bandırma'da dikilemeyeceğinin anlaşılması üzerine, Çömez, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile görüşerek, bir deniz otobüsü istedi. Uluç Ali Reis adlı deniz otobüsü gece saatlerinde Bandırma Limanı'na yanaştı. Ambulansla limana götürülen Kaygısız, deniz otobüsüne bindirildi.
İstanbul'daki özel bir hastaneye yetiştirilen Kaygısız, hemen ameliyata alındı.

Çömez, 8 saat süren ameliyatın ardından yaralının bacağının dikildiğini, akciğerlerinde meydana gelen hasarın da giderildiğini söyledi.

Kaza Susurluk yönüne giden Sakin Uğur’un (29) kullandığı motosikletin karşı yönden gelen Tamer Kaygısız (25) idaresindeki motosikletle çarpışması sonucu oluştu. Her iki motosiklette yolculuk eden Ömer Yusuf Kan (28), Sinan Kapıcı (26) ve Ferhat Sertel (28) ile sürücüler Uğur ve Kaygısız yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kaygısız’ın bacağının kopmak üzere olduğu belirlendi. Kaygısız’ın bacağının Bandırma’da dikilemeyeceğinin anlaşılması üzerine, durum AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’e bildirildi ve yardım istendi. Çömez, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile görüşerek bir deniz otobüsü istedi. Sabah seferi için bekleyen "Uluç Ali Reis" adlı deniz otobüsü, gece yarısı İstanbul’a yola çıkarıldı ve Kaygısız özel bir hastaneye yetiştirildi.

Çömez, "Mikro cerrahi işlemi gerektiğini söylediler. Bu tür vakalarda 4-5 saat zaman vardır. Ameliyat yaklaşık 8 saat sürdü. Bacak dikildi. Hayati tehlikeyi atlattı" dedi. Operasyonu gerçekleştiren ekibin başında bulunan Prof. Dr. Oğuz Polatkan da şunları söyledi: "Bu tip operasyonlarda önemli olan erken müdahale ve enfeksiyon olmamasıdır. Yaralı bize kazadan 5 saat sonra geldi. Riskli saat ise 6-8 saat arasıdır. Yani ’Bize ucu ucuna geldi’ diyebiliriz. Operasyonun başarısı 15-20 gün içinde görülecektir. Hastanın tedavisinin tamamen bitmesi ise 6 ayda mümkün olabilir."

Kaynak: Radikal-Hürriyet

Editör: TE Bilişim