Deniz olmayan şehre liman gelecek mi? 

Osmaniye Valisi olarak atanmasının ardından tüm Osmaniyelilerin büyük beklentiler içine girmesine sebep olan Celalettin Cerrah, bu beklentilere cevap vermek için adeta gecesini gündüzüne katıyor.

Her fırsatta Osmaniye'nin bir sorununu çözme çabasında olan Vali Cerrah, şimdi de Osmaniye'ye bir liman kazandırmaya çalışıyor.

İl Genel Meclisi toplantısına katılan Vali Cerrah, İl Özel İdaresi bütçesinin ihtiyaçları karşılamada yeterli olmadığını belirterek, "Osmaniye'ye daha çok hizmet için bütçeyi mutlaka artırmak zorundayız. Bunun için de bakanlıklardan faydalanmamız gerekiyor. Biliyorsunuz, bu bütçeden geçici ve sözleşmeli işçilere aktarılan paralar da var. Hal böyle olunca da bütçede azalma oluyor. Bu azalma hizmetlere olumsuz yansıyor" dedi.

Osmaniyelilerin kendisinden beklediği birçok şeyi tamamlamaya çalıştığını ifade eden Vali Cerrah, "Endüstri Meslek Lisesi, bilgisayar sınıfı ve spor salonu gibi ihtiyaçlar var. Ayrıca Olimpik Yüzme Havuzu'nun yapımını da sürdüreceğiz. Bunları gerçekleştirmedikten sonra başardık diyemeyiz" şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili güzel çalışmalar yaptıklarını da belirten Vali Celalettin Cerrah, "En çok üzerinde durduğumuz konu OSB'nin limanının olması. Hatay bölgesinde Milli Emlak'tan OSB için liman yeri hazırlatmaya gayret ediyoruz. Hallolduğu takdirde şehrimiz denize de bağlanmış olacak. Demiryolu çalışmalarımızla ilgili yaptığımız toplantılar da devam etmekte. Osmaniye'nin kara yolu, deniz yolu ve demir yolu bağlantıları tam olacak.

İnşallah bunları yaptığımız zaman, 'Üzerime düşenin bir kısmını yerine getirdim' deme fırsatı bulacağım. Çünkü Osmaniyelilerle her karşılaştığımda 'Sayın valim bizler sizden çok şey bekliyoruz' diyorlar. Anlattıklarım, bu hizmetlerin bir kısmı. Bunların temelini atmadıktan ve anahtar ile açıp içerilerine girmedikten sonra başardık diyemeyiz" dedi.

Editör: TE Bilişim