Beş yıl süren inşaat ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Deniz Müzesi, dünyada yaşayan en eski gemi olan ve Yavuz Sultan Selim Han dönemine ait bulunan bir gemi ile Atatürk'ün kayıklarının da yeraldığı bir sergiyle yeniden açıldı.
 
FLORYA'DAKİ O KAYIK
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2008 yılında başlayan inşaat ve restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul Deniz Müzesinin açılış töreni, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun katılımıyla, Cuma günü yapıldı.
 
Osmanlı Padişahlarının Boğaz ve Haliç gibi yakın sularda kullanmış oldukları 14 adet Saltanat Kayığı, XVII. yüzyıla tarihlenen ve dünyada yaşayan en eski gemi olan Tarihi Kadırga ve Atatürk'ün Ankara Gazi Çiftliği ve Florya Köşkü'nde kullanmış olduğu 3 adet kayık ile piyade, tenezzüh, mabeyn olarak adlandırılan kayıkların sergilendiği "Tarihî Kayıklar Sergisi"nin yanı sıra, "Osmanlı Ahşap Sanatı", "Türk Deniz Tarihinden Sayfalar", "Bahriye Nazırı Odası" ve "Seçilmiş Ressamlar" sergileri de 05 Ekim 2013 tarihinde Yeni Müze Binasında ziyarete açıldı.
 
Sergiye ilişkin fotoğraflar Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesine de konuldu.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim