Deniz Lisesi’nde yeni öğretim yılı törenle başladı

Deniz Lisesi’nde 2005-2006 eğitim-öğretim yılı, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun katıldığı törenle başladı.

Heybeliada’daki okulda düzenlenen törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, kendisinin Deniz Lisesi mezunu olmakla iftihar ettiğini belirterek, öğrencilerin bu okulun mensubu olmakla daima gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Oramiral Karahanoğlu, “Burada sizlere düşen görev çalışmak, çok çalışmak ve kendinizi geleceğe hazırlamak olacaktır. Ancak bu şekilde aziz Türk milletinin dişinden tırnağından artırarak size sağladığı imkanların karşılığını vermiş olursunuz.” dedi. Okul Komutanı Deniz Kurmay Albay Hakan Eraydın da Deniz Lisesi’nin kuruluşunun birçok devletin kuruluş tarihinden daha eski olduğunu hatırlatarak, “Atatürkçülüğün ve onun çağdaşlık okulunun kalesi olan bu kutsal yuva biz bahriyeliler Casinoslot için bir gurur ve iftihar vesilesidir.” dedi. Konuşmaların ardından, geçen dönemi sınıflarında dereceyle tamamlayanlar ile Deniz Lisesi’ne giriş sınavını dereceyle geçen öğrencilere Oramiral Karahanoğlu ve diğer komutanlar tarafından kol işaretleri takıldı ve onur belgeleri verildi.

665 öğrencinin yeni eğitim-öğretim yılına başladığı tören, öğrencilerin Deniz Lisesi Marşı’nı söylemeleriyle sona erdi.

(AA)

Editör: TE Bilişim