Deniz Kuvvetleri’ne yeni botlar geliyor     

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Deniz Kuvvetleri  Komutanlığı'nın ihtiyacı olan yeni tip karakol botlarının yurtiçinde  inşaatı ve tedarikine ilişkin ihalede teklifleri aldı. Yeni botlar,  Türkiye'deki tersanelerde inşa edilecek. 

Edinilen bilgiye göre, SSM tarafından daha önce 27 Nisan 2006  olarak belirlenen 16 adet karakol botu ile ilgili ihaleye ilişkin 5  Türk firması teklif verdi. 

Finansmanı SSM kaynaklarından karşılanacak olan karakol botu ve  yedekleri için açılan ihaleye teklif veren, Türkiye'de yerleşik  tersanesi bulunan firmalar şöyle: 

''Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çeliktrans Deniz İnşaat  Ltd.Şti ve Düzgit Gemi İnşa Sanayii A.Ş Ortak Girişimi, Dearsan Gemi  İnşaat Sanayi A.Ş., Furtrans Denizcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş ve  Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanai ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi  ile RMK Marine Gemi Yapım Sanayi ve Deniz Taşımacılığı İşletmeleri  A.Ş.'' 

Yeni Tip Karakol Botu inşaası ve tedarikine ilişkin ihaleyi  kazanan firma, SSM'nin yapacağı teklif değerlendirme işlemlerinin  tamamlanmasının ardından belirlenecek. 

Kaynak:Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim