Deniz Kuvvetleri'nden, Türk sanayiciye 'fırsat sergisi' İthal ettikleri malzemelerin, yerlisinin yapılmasını istiyorlar 

Donanma Komutanlığı'nın 1996 yılında başlattığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtal edilen ihtiyacı olan malzemelerin, yerli sanayiciye tanıtılarak üretiminin sağlanmasını amaçlayan malzeme sergisi açıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun açılışını yaptığı sergide gemi, denizaltı ve uçar birliklerin ihtiyacı olan bin 360 parça malzeme yer alırken, bu sergiler sayesinde bugüne kadar daha önce yurt dışından temin edilen yaklaşık 20 bin kalem malzemeyi artık yerli sanayicinin üretmeye başladığı bildirildi.

İzmit-Gölcük yolu üzerindeki Seymen Mevkii'nde bulunan Donanma Komutanlığı Malzeme Depo Komutanlığı'nda açılan sergide, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemi, denizaltı, helikopter ve deniz karakol uçakları için ihtiyaç duyulan makine, elektrik, elektronik, silah sistemleri yedek parçaları ve genel ana gruplarında olmak üzere, filtreler, rulmanlar, yataklar, elektronik kartlar, güç kaynakları, elektronik bileşenler, lambalar gibi bin 360 kalem örnek malzeme yeralıyor.

"AMAÇ, DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK"
Serginin açılışında konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, malzeme sergisinin 1996 yılından bu yana açıldığını belirterek, "Amacımız gemiler için ihtiyaç duyulan yedek malzemeyi yurt içinden temin edebilmek. Bugüne kadar 20 bin kalem malzemeyi yurt içinden temin etmişiz ve bu konuda da ciddi bir tasarruf sağlamışız. Yurt içinde savunma sanayiini de böylelikle daha aktif hale getirirken, dışa bağımlılığı da azaltmak amacındayız" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ile yönetim kurulu üyesi M. Şerif Kanık da serginin çok önemli olduğunu, sanayicilerin sergiyi gezerek yapabilecekleri malzemeleri tespit edip, savunma sanayinin gelişimine katkı sağlamaları gerektiğini söyledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın, 14 Şubat- 10 Mart 2006 tarihleri arasında açılan bir önceski sergisinde bin 350 kalem malzemenin yeraldığı, bunlardan 273 kalem malzemeyi yerli sanayicinin imal edip teslim ettiği ve bunların yurt içinde imal edilmesiyle önemli miktarda döviz tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç ile diğer amiraller, askeri personel, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, yönetim kurulu üyesi M. Şerif Kanık ve sanayicilerin de hazır bulunduğu sergi 8 Aralık'a kadar açık kalacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim