Öğrencilere Deniz Kuvvetleri tanıtımı 

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı'nın, Türkiye'de 21 ili kapsayan Deniz Kuvvetleri ve Askeri Deniz Okulları'nın tanıtımı, gezici tanıtım TIR'ı İzmir'e geldi. Atatürk Lisesi'nde başlayan Bayraklı ve Karşıyaka'da olmak üzere üç okulu kapsayacak.

Etkinlikle öğrencilere Deniz Kuvvetleri'ni tanıtmak, sevdirmek ve denizcilik bilincini yaygınlaştırmak hedefleniyor.

İzmir'deki gezici tanıtımı Foça Çıkarma Filosu Komutanı Tümamiral Halit Özkoç organize etti. Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Tümamiral Özkoç, öğrencilere denizciliği sevdirmek istediklerini söyledi.

Özkoç, Atatürk Lisesi, Bayraklı Merkez İlköğretim Okulu ve Mavişehir İlköğretim Okulu'nda yapılacak tanıtımlar kapsamında brifing verileceğini, ayrıca hazırladıkları TIR'da görsel ve yazılı malzemelerin yeraldığını söyledi. Vali Kıraç, üç yanı denizlerle çevrili Türkiye'de herhangi bir deniz aracına binmemiş, hatta deniz görmemiş insanlar olduğunu belirterek etkinliğin bu açıdan da çok yararlı olacağını söyledi.

Atatürk Lisesi'nde gerçekleşen ilk tanıtıma öğrenciler büyük ilgi gösterdi. TIR'daki seyyar müze önünde kuyruk oluşturan öğrenciler, içerideki gemi maketleri, Deniz Kuvvetleri'nde kullanılan mühimmat örnekleri, deniz bağları panosunu, dümen dolabı ve makine telgrafını, resimlerle Türk Deniz Kuvvetleri sergisi ile Deniz Kuvvetleri ve Deniz Okullarını tanıtıcı görsel ve yazılı malzemeleri ilgiyle inceledi. Okulda denizciliği, Deniz Kuvvetleri'ni ve askeri okulları tanıtıcı brifing de verildi.(dha)
 

Editör: TE Bilişim