Karaburun'da yaşanan deniz kirliliği eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Karaburun'un Gerence Körfezi'ndeki balık çiftliklerini protesto etmek için toplanan yaklaşık 250 kişi, ellerinde pankartla körfezin kirletilmemesi için slogan attı.

'Temiz deniz' eyleminin ardından Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, vatandaşla yönetimler arasındaki güvenin sarsılmaması gerektiğini belirterek "İnsanların yaşadığı bölgelere çiftlik izni verilmesin veya izin verilen bölgelerde yapılaşma olmasın. Bizi en çok üzen şey yerel yönetimler olarak bizlerin fikrinin alınmaması, toplantılara davet edilmememiz. Bunlarla uğraşmaktan asli görevlerimize zaman ayıramıyoruz. Yatırımların, planlamaların bizlerle birlikte yapılması halkla belediyelerin karşı karşıya kalmasının önüne geçecektir" dedi.

CHP Karabağlar Meclis Üyesi Salih Erkek'in organize ettiği eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Sağlık-Der Başkanı Melahat Şencan, Greenpeace Akdeniz Denizler Sorumlusu Banu Dökmecibaşı ve gazeteci Ümit Bora'nın yanı sıra çok sayıda çevreci katıldı.

Eylemde konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Meclis'in açılmasıyla birlikte konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyacağına söz verdi. Milletvekili Çam, vatandaşlardan da eylemlerini Ankara'ya taşımalarını isteyerek "Meclis açıldığında sizden isteğim bu haklı mücadelenizi Meclis bahçesinde kuracağınız çadırda sürdürelim" diye konuştu.

CHP Karabağlar Meclis Üyesi Salih Erkek de, balık çiftliklerinin denize her gün binlerce ton yem ve ilaç atığı bıraktığını kaydederek, tepkisini şöyle ifade etti: "Balık çiftlikleri denize her gün binlerce ton pislik, atık yem ve ilaç atığını boşaltıyor, bu nedenle koy yüzülemez hale geldi. Sonuna kadar mücadele vereceğiz. Temiz deniz istiyoruz. Tek amacımız balık çiftliklerinin Avrupa Birliği kriterleri gereği kıyıdan çok daha uzağa taşınması."

Karareis de yaşayan Mesut Ertem adlı vatandaş da, balık çiftliklerinin açık bölgelere taşınması gerektiği yönünde çıkarılan tebliğe uyulmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Başlattığımız hukuk mücadelesi sonunda Gerence Körfezi mahkeme kararıyla hassas bölge ilan edildi. Geriye dönük verilen ruhsatlar da iptal edildi ama karara rağmen faaliyetler sürüyor"

Eylemlerde çok sayıda pankart açıldı, slogan atıldı.


Karaburun"da "temiz Deniz" Eylemi başlıklı ve Karaburun'da yaşanan deniz kirliliği eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Karaburun'un Gerence Körfezi'ndeki balık çiftliklerini protesto etmek için toplanan yaklaşık 250 kişi, ellerinde pankartla körfezin kirletilmemesi için slogan attı. özetli haberi okudunuz.

Editör: TE Bilişim