Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın hazırladığı rapora göre, Türkiye’de son 10 yılda bin 653 deniz kazası yaşandı. Bakanlığın raporuna göre, Türkiye’de son 10 yılda bin 653 deniz kazası yaşandı. Yaşanan kazaların sonucunda onlarca gemi batarken, yüzlerce insan hayatını kaybetti. Raporda birçok kazanın nedeninin tespit edilemediği, hava muhalefetinin kazaların yaşanmasında önemli rol oynadığı belirtildi.
 
İstanbul’da bugün olumsuz hava koşulları nedeniyle iki deniz kazası yaşandı. Kazalar sonucunda 1 gemi battı, 3 mürettebat öldü. 9 kişi kaybolurken, 12 kişi ise kurtarılmayı bekliyor.
 
Deniz kazası deyince şüphesiz akıllara ilk gelen yer İstanbul Boğazı. Eşsiz güzellikleri ve birbirinden değerli yalılarıyla İstanbul Boğazı, Türkiye’nin göz bebeği konumunda. Son 50 yılda Boğaz’da yaşanan kaza sayısı 500′ü aştı. Bu kazaların 45′i ise “çok tehlikeli” olarak kayıtlara geçti.
 
 
BOĞAZ’DAKİ KAZALAR
 
 
14 Aralık 1960′ta W.Harmony ve P.Zarovic tankerlerinin çarpışması sonucu tankerlerden biri battı ve yandı. 20 kişinin öldüğü kazada, denize tonlarca petrol yayıldı.
 
1 Mart 1966′da Lusk ve K.Oktibar gemilerinin çarpışması sonucu denize dökülen petrolün de etkisiyle Karaköy İskelesi ve Karaköy Vapuru yandı.
 
21 Nisan 1979′da Evriali ve Independenta tankerlerinin çarpışması sonucu 43 kişi öldü, binlerce ton petrol denize yayıldı. Yangın 6 hafta sürerken, Boğaz günlerce deniz trafiğine kapatıldı.
 
29 Mart 1990′da D.T. Shan ve Lambur gemilerinin çarpışması sonucu iki bin ton petrol denize aktı.
 
1999 yılında Florya açıklarında ikiye bölünen Volganeft 248 tankeri, 2000 yılında Çanakkale Boğazı’nda batan Mehmet Sadık isimli koster, 2003 yılında Şile açıklarında batan Anatolia isimli kuru yük gemisi ve 2004 yılında Karadeniz’den İstanbul Boğazı girişinde batan Hera isimli gemi en önemli kazalardan bazıları. Hera’nın batmasında 19 kişi hayatını kaybetmiş, meydana gelen kazalarda büyük çevre kirliliği yaşanmıştı.
Editör: TE Bilişim