DENİZ KAHRAMANLARI ÖDÜLLERİ VERİLECEK

DENİZ KORUYUCULARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI


M.Kerem Kemerli açılış konuşmasında birincil amaçlarının gelecek nesillere temiz denizler bırakmak ve bu amaç doğrultusunda, sosyal sorumluluk bilinciyle kamuoyu farkındalığını arttırmak olduğunu belirtti.Deniz Koruyucuları Derneği Yönetim Kurulu toplantısı 07.01.2012 tarihinde yapıldı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı M.Kerem Kemerli önderliğinde gerçekleşen toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ersan Başar, Genel Sekreter Mesut Şenol, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Önder, A.Numan Nasuhioğlu, Levent Soylu, Bülent Özay, N.Candan Karan, Selçuk Erdoğmuş ve Denetim kurulu Üyesi Funda Gürcüoğlu bulundu.

Açılış konuşmasının ardından, Dernek Genel Sekreteri Mesut Şenol 2011 yılı faaliyet raporunu sundu. Gerçekleşmiş faaliyetler arasında en çok dikkat çeken ‘’Denizlerde Petrol Kirliliği, Ekosisteme Zararları ve Temizlenmesi Çalışmaları’’ konulu eğitimle deniz kirliliği bilincini izcilere kazandırmak için 9-10 Ağustos 2011 tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ümraniye Hekimbaşı Kent Ormanı Aday İzci Kampı’nda gerçekleşen etkinlik oldu. Eğitim kapsamında deniz kirliliğinin denizel ekosisteme verdiği zararların anlatıldığı, denizlerde oluşabilecek kazalar sonucu oluşan kirliliğin giderilmesi çalışmalarının ise hemen herkesin evlerinde kullandığı materyallerle bağdaştırılarak eğlenceli bir oyunla gösterildiği açıklandı. 

Faaliyet raporunun ardından 2012 yılı için yapılması planlanan etkinlikler tartışıldı. Planlanan işler arasında diğer çevre örgütleri ile iş birliği yapılması, aylık periyodlarda gerçekleşecek konferanslar dizisi organize edilmesi, izcilere yönelik eğitimlerin sürekliliği, yerel yönetimlerle ortaklık sonucu kıyı temizliklerinin programlanması, çocuk kulübü oluşturulması, televizyon programlarında “Deniz ve Doğa Köşesi” düzenlenmesi ve “Deniz Kahramanları” ödüllerinin verilmesi yer aldı.

Olumlu görüşler ve temennilerle tamamlanan toplantıda 2012 yılı ve geleceğe yönelik hedefler daha net belirlenmiş oldu.

Editör: TE Bilişim