Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi, Deniz Ticaret Odası'nın de desteğiyle ilki 8-9 Ekim 2010 tarihinde Marmara Üniversitesi tarafından organize edilen ve Deniz Hukuku alanında yapılan en büyük uluslararası sempozyum olma özelliği taşıyan "Deniz Hukukunun Güncel Sorunları" konulu II. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi 24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar Salonu'nda düzenlendi.

Protokol konuşması ile başlayan ve pek çok yabancı akademisyenin bulunduğu seminere yoğun katılım vardı.  Başta Tulane Üniversitesi(ABD) olmak üzere Avrupa ve Amerika'nın en ünlü deniz hukukçuları sempozyumda yer aldılar.

İtalya'nın 1882 yılından beri deniz hukuku alanında çalışan Berlingieri ailesinden Prof.Giorgio Berlingieri,Prof.Stefano Zunarelli, World Maritime University, İsveç'den Prof.Prohanto Mukherjee, Yunanistan'ın en büyük üniversitesi olan Aristoteles Üniversitesi'nden Prof.Dr.Pelagia Faltsi, Tulane Üniversitesi Dekanı Prof.David Meyer, Tulane Üniversitesi öğretim üyelerinden Deniz Hukuku Bölümü Başkanı Prof.Martin Davies,Michael Butterworth, Tulane Üniversitesi Ticaret Hukuku Bölüm Başkanı Claire Dickerson, Prof.Amy Gajda,Louisiana(ABD) Medeni Kanun Tasarı Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Athanassios Yiannopoulos, Anvers Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Belçika'nın Hindistan Fahri Konsolosu deniz sigorta hukuku uzmanı Prof.Marc Alexander Huybrechts, kurtarma alanında tüm dünyada okutulan Kennedy/Rose The Law of Salvage kitaplarının yazarı Prof.Francis Rose, Meksika Körfezi'nde meydana gelen ve davası halen devam etmekte olan ve yaklaşık 60 milyar $ zararın meydana geldiği ileri sürülen BP (Deepwater Horizon)olayının avukatlarından Louisiana State Üniversitesi öğretim üyesi Prof.John DeGravelles ve Prof.Richard Dodson kongre davetlileri arasındaydılar.

Editör: TE Bilişim