İsrail'in Türkiye'den Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne açık sulardaki baskını hafızalardaki tazeliğini korurken dünyaca ünlü Deniz hukukçuları 8 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek kongrede bir araya geliyor. İki gün sürecek kongrede, "Deniz hukukunun güncel sorunları" masaya yatırılacak.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Başbakanlık Deniz Müsteşarlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği İstanbul Deniz Ticaret Odası'nın da destek verdiği 'Uluslararası Denizcilik ve Deniz Hukuku Kongresi' 8-9 Ekim tarihlerinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Reşat Kaynar Salonu'nda yapılacak.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, Almanya ve Yunanistan'dan 21 deniz hukukçusunun katıldığı kongrede dünyaca ünlü Deniz Hukuku profesörlerinden D. Rhidian Thomas, Prof. Dr. Marco Gestri, Prof. Dr. Pelayia Yessiou Falts, Prof. Dr. Martin Davies, Prof. Dr. Michael Butterwort, Prof. Dr. John De Gravellas, Prof. Dr. Gunter Handi ile Avukat Richard Dodson, Av. Antony Mavranicolas tebliğ sunacak.

Ayrıca Prof. Dr. Samim Ünan, Prof. Dr. Fehmi Ülgener, Prof. Dr. İnci Kaner, Doç. Dr. Pınar Akan ile Denizcilik Müsteşarlığı'ndan Dr. Av. İsmail Demir, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Işın Beril Orakçı da konuşma yapacak.

Lousiana Eyalati Medeni Kanun Tasarı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Athanassios Yiannopoulos ile Essen Mahkemesi Hakimi Dr. Astrid Willow ve Rodos Denizcilik Enstitüsü Müdürü Dr. Nikos Skourtos'un da katılacağı kongrede Deniz Hukuku'ndaki sorunlar masaya yatırılacak. Kongre Sekreteri Doç. Dr. Pınar Akan, "Bugüne kadar deniz hukuku alanında ilk kez geniş kapsamlı ve dünyaca ünlü deniz hukuku profesörlerinin katılacağı uluslararası bir kongre gerçekleştirilecek. Kongreyi duyup bizle temasa geçmiş ancak tarih kendilerine uygun düşmediğinden gelemeyen ünlü deniz hukukçularımız da oldu. Başta Yunan, Amerikalı ve Türk deniz avukatlarının ilgi ve katılı şimdiden fazla." dedi.

Editör: TE Bilişim