Deniz Dolgusu Son Sürat Devam

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Körfezi’nde iskele ve doğal liman için denizi izinsiz dolduran turistik tesis işletmesi, kaymakamlığın uyarısına rağmen dolguyu durdurmadı.
Pina Yarımadası’ndaki 85 dönüm ormanlık arazisini, beş yıldızlı, 1200 kişilik tatil köyü yapmak üzere 49 yıllığına kiralayan MNG Holding A.Ş., üç hafta önce yarımada ve Çomça Koyu etrafından 45 metre genişliğinde, 1200 metre uzunluğundaki deniz dolgusu yapmıştı.
Basında yer alan haberler üzerine Milas Kaymakamı Bahattin Atçı harekete geçti. Jandarma ve Mal Müdürlüğü yetkilileri önceki gün bölgede inceleme yaparak şirket yetkililerine yazılı ve sözlü uyarıda bulunarak dolguyu durdurttu. Ancak akşam saatlerinde yeniden başlayan dolgu işlemleri dün de devam etti.
Yarımadadaki orman yolunu kamyonla kapatıp geçişe izin vermeyen şantiye yetkilileri, kaçak dolgunun devam edişini görüntüleyen gazetecilere tehditler savurup makinelerini ellerinden almak istedi. Adı Mehmet olan bir şantiye görevlisi “Buradan hemen gitmezseniz, başınıza iş açılabilir, burası özel arazi. Gördüğünüz gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye bağırdı.
Dolgunun yeniden başladığını gazetecilerden öğrenen Kaymakam Atçı, şirket yetkililerini en az dört kez uyardıklarını belirterek şunları söyledi:

Yasal işlem başlatıldı
“Pazar sabahı yasal işlemleri başlatarak dolguyu durdurduk. Yasaya aykırı hareket eden yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. En ağır idari para cezasının verilmesini sağlayacağım. Ayrıca şantiye yetkililerini ‘işi durdurmazsanız makinelerinizi bağlayacağım’ diye uyarmıştım. Hemen iş makinelerini bağlayacağım ve ayrıca yasal işlem yapacağım.”

‘Önce yakıldı’
Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan da, Çomça Koyu ile Pina Yarımadası’ndaki ormanlık alanların önce yakıldığını, sonra asırlık çamların kesildiğini şimdi de denize dolgu yapıldığını belirtti. Karahan şöyle devam etti:  “Cenneti cehenneme çevirdiler. Burada sadece doğa katledilmiyor Güvercinlik ve Meşelik köyü halkının, yerli turistlerin kullandığı koy da doğal limana çevrilip özel tesis tarafından kullanılacak. Meclis’ten tahsis yasası çıkmadan önce Pina’da olanlara kırk kez bakıp düşünsünler. Tesis açıldıktan sonra buraya turist gönderilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Milliyet

Editör: TE Bilişim