Eskihisar'da saat dün 03.00'te deniz bisikletiyle açılan 2 astsubay öldü, arkadaşları kurtuldu.  Eskihisar Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Mustafa Doğan Köksal, Hakkâri Çukurca'da görev yapan ve izinli olarak gelen astsubay arkadaşı Muhammet Kızıltaş ve arkadaşı Barış Gürcü ile sohbet etti. Üç arkadaş saat 03.00 sıralarında, karakol önündeki deniz bisikletiyle gezintiye çıkmaya karar verdi. Ancak deniz bisikleti yaklaşık 150 metre kadar açıkta alabora oldu.
Tıpası çıktığı sanılan deniz bisikletinden suya düşen üç arkadaştan çok az yüzme bilen Köksal ile hiç yüzme bilmeyen Kızıltaş'a iyi yüzme bilen Gürcü yardım etti. Köksal'ı yeniden deniz bisikletine çıkaran, Kızıltaş'a da kenarından tutturan Gürcü, yardım için kıyıya yüzdü.
Gürcü, yaklaşık 10 dakika sonra sandalla deniz bisikletinin yanına geldiğinde, iki astsubayı da bulamadı.

Denizde arama çalışması başlatılırken, olay yerine Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Eker de geldi. Saat 10.45 sıralarında Köksal'ın, bir saat sonra da Kızıltaş'ın cesetleri bulundu.
Gürcü, "Sahilde gezip sohbet ettik. Mustafa karakolda sigarasını unutmuş. Sigarasını aldıktan sonra deniz bisikletini gördük. 'Gezelim' dediler. Birden bisikletin dengesi bozuldu" dedi.

Alıntı : Milliyet

Editör: TE Bilişim