Bu sabah İstanbul Ahırkapı demir yerinde lodosun etkisiyle 2 gemiye çarparak su almaya başlayan Kayan-1 adlı geminin AIS kayıtları, geminin demir yerinde tehlikeli bir biçimde demirli gemilerin arasında mekik dokuduğunu gösteriyor.

Gemiden edinilen son bilgiye göre ise;

Geminin batma riski devam ediyor. Gemiden balıkadamlar su alan kısımlara yama yapmaya çalışıyorlar, bir yandan da gemiye giren suları tulumbalarla tahliye etmeye çalışıyorlar.

Gemi şu anda karaya çok yakın bir bölgede ve bulunduğu yerde derinliğina z olması nedeniyle batma riski yok. 

ORAKÇI: BATMASI MÜMKÜN DEĞİL

Kıyı Emniyet Genel Müdürü Salih Orakçı, geminin Mısır’dan gelip Ukrayna’ya gittiğini ve boş olduğunu söyledi. Gemi kaptanının hava muhalefeti yüzünden Ahırkapı açıklarında demir almaya çalıştığını belirten Salih Orakçı, ancak geminin şiddetli lodos nedeniyle akıntıya kapıldığını anlattı. Salih Orakçı, "Sürüklenme sırasında iki gemiye çarptıyor. Geminde 13 mürettebat var. Kıyı emniyetten 5 görevli de gemide. 10 derece sağa yatmış durumda. Bulunduğu yerdeki derinlik 9 metre. Batması mümkün değil. Hava şartları yüzünden tam müdahale edemiyoruz. Kaptan da onaylarsa bizim yapacağımız en fazla karaya oturtmak olur. Hava şartları düzelirse daha farklı çalışabileceğiz. Şu an personel tahliyesi düşünülmüyor" dedi. 

Editör: TE Bilişim