DEFAV Yeni Binasının Açılışı Yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) tarafından, Pendik Güzelyalı'da satın alınan binanın açılışı gerçekleştirildi.

1995 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine burs vermek, mezun olanlardan akademik kariyer yapmak isteyenlere mali destek sağlamak, mezunlardan muhtaç durumda olanlar ile eş ve çocuklarına sosyal yardım sağlamak amacıyla kurulan DEFAV'ın, en büyük hedeflerinden biri de, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin hizmetine açılan yurt binasının ardından, kendisine ait bir mülk sahibi olmaktı.

Bu doğrultuda atılan adımlar amacına ulaştı ve Pendik Güzelyalı'da bulunan üç katlı bina satın alınarak tadilatı gerçekleştirildi. Denize gönül veren dostların ve bağışçıların destekleriyle bugünlere gelindiğini her defasında dile getiren DEFAV yetkilileri mutluluklarını paylaşmak amacıyla 18 Ağustos 2015 tarihinde binanın açılışını gerçekleştirerek bir de kokteyl düzenledi.

Denizci sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile denizcilik camiasından pek çok kişinin katılım gösterdiği açılış sonrasında bir açıklama yapan DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu şu şekilde konuştu;

"1995 yılında uzun yıllar devam edecek kutsal bir amaçla yola çıktık. Yüzlerce Denizcilik Fakültesi öğrencimize burs verdik, akademisyenliği seçen, okulumuzda ve tüm denizcilik eğitim kurumlarında eğitim veren; her biri birer değer olan kardeşlerimize ve onlarca denizci ailesine destek olduk, olmaya devam ediyoruz. Öğrenci yurdumuzda yüzlerce öğrencimiz barınıyor... Bu amaçlarımızı denizci dostlarımızın ve bağışçılarımızın destekleri ve bağışlarıyla gerçekleştirdik; ve hep aklımızda, gönlümüzde olan bir şey vardı; kendimize ait bir binamızın olması... Nihayet Tuzla’ya çok yakın Güzelyalı Mahallesi'nde bir bina alarak ilk adımı atmış olduk. Binamızın bakım ve tadilatları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Mutluluğumuzu paylaşmak ve dostlarımızla bir araya gelmek adına bir açılış kokteyli düzenledik. Bu tip etkinliklerde bir araya gelmek, Vakfımızın hedeflerini daha da ileriye götürmemiz hususunda daha çok çalışma arzusu ve moral veriyor. Bizimle aynı yolda yürüyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Editör: TE Bilişim