İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde 18 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirildi.
Toplantıda 17. Dönem 2. Başkanı Müh. Yılmaz Onur’un açılışı yapmasının ardından Genel Kurul Divan seçimi yapıldı. Buna göre Müh. Atilla Çiftçigüzeli Divan Başkanı, Kapt. Saim Sivri Divan Kurulu Başkan Yardımcısı, Dr. Kapt. Ali Cömert ve İTÜ Denizcilik Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Yasin Mendi ise Üye olarak belirlendi.
Divan Başkanı Müh. Atilla Çiftçigüzeli ebediyete intikal eden DEFAV üyelerini andığı kısa konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul gündeminin kabulünün ardından, Divan Kuruluna imza yetkisi verildi.
Toplantıda açılış konuşmasını 17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur gerçekleştirdi. Daha sonra toplantıya davet edilen kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine söz verildi. Sırasıyla, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Ali Cömert, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Atilla Kocataş, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Selçuk Şenkal, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın, Denizcilik Federasyonu Genel Sekreteri Müh. Ahmet Hamza iyi dilek mesajları içeren konuşmalarını gerçekleştirerek, yeni seçilecek olan Yönetim Kuruluna başarılar dilediler. Tüm konuşmacılar 17. Dönem Yönetim Kurulunu yaptıkları hizmetlerden dolayı övdüler ve teşekkür ettiler.
İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampüsü’nde bulunan kafeteryanın işletmesini alan DEFAV’a kafeteryanın donatımı noktasında çok önemli katkıları bulunan, Naşit Yamanyar’a, Yılmaz Onur’a ve Kemal Kansu’ya da DEFAV adına teşekkürlerini sunan Temur konuşmasında İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampüsü’nde inşası tamamlanan yurt binası, vakfın yürütüyor olduğu yurt tefriş çalışmaları, bir devir daim sitemi şeklinde ilerleyen burslar, uzun yıllardır mücadelesi verilen ve 17. Dönem çalışmaları sırasında nihayete kavuşturulan vakıf üye kabulü ile ilgili bilgi vererek artık DEFAV’ın yeni üye kabul edebileceğini bir kez daha vurguladı.
Temur konuşmasına şu şekilde devam etti; “Hep birlikte 10 Aralık 2011 tarihinde okulumuzda çok büyük bir mutluluğu paylaştık. 13 yıllık bir rüya gerçekleşti. Mezunlarımız vakfımız kanalıyla yıllardır okulumuza bir yurt yapılması için mücadele ediyordu. Hatta planları çizilmiş, ön etütleri yapılmış olarak yurt inşaatı için defalarca başvuruda bulunulmuştu. Duyarlı mezunlarımız ve Özellikle Beybabamız Kapt. Altay Altuğ bu konuda maddi desteğe hazır olduğunu her zaman belirtiyordu. Yurt inşası için kampüs dışında arsa alımı bile gündeme geldi. Fakat bunlar hepimizin bildiği nedenlerden dolayı gerçekleşemedi. Ancak bu özlem Rektörümüz Profesör Dr. Muhammed Şahin ve Dekanımız Prof. Dr. Nil Güler zamanına gerçeğe dönüştü. Bakanımız Binali Yıldırım bu konuda inisiyatifi alarak rektörümüzle ile mutabakat sağladı. Mezunlarımız Altay Altuğ, Suay Umut ve İbrahim Mazman ile önemli miktarlarda maddi destek verdi. İçdaş Çelik Enerji ise inşaat demirini tedarik etti. Yurt İnşaatın takibi İTÜ geliştirme Vakfına uygulama sorumluluğu ve eksik kalacak paranın sağlanması görevi Türk Telekoma verildi. Bu güne kadar bir çok mezunumuz kişisel olarak, okulumuza destek olmuştu. Fakat bir de hayalimiz vardı. Bu hayal Öğrenci yurdu gibi bir esere tüm mezunlarımızın bütçeleri oranında katkı sağlaması ve ortak bir esere destek olma onuru yaşamak ve bu desteği ömür boyunca sürdürebilmekti. Ne mutlu ki Vakfımıza camiamızın ve denizcilik kuruluşlarının bu eserde katkı yapmasına aracı olma talebimiz geri çevrilmedi. Altını gururla çizmek istiyorum sadece tefriş ile ilgili olarak 400’e yakın kişi ve kuruluş katkıda bulunma şansını yakaladı. Öncelikle bu projenin temelini atan ve sonuna kadar arkasında duran, maddi her aşamada destek olan Bakanımız Sn Binali Yıldırım’a ve bakanımızın koordinasyonunda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, Türk Telekoma A.Ş ye, Kapt. Altay Altuğ, Müh. Suay Umut ve Müh. İbrahim Mazman ile İçdaş Çelik Enerji AŞ. projenin her aşamasında destek olan Müsteşarlarımız Hasan Naiboğluna ve Suat Hayri Aka ya, her zaman yanımızda olan Bölge müdürümüz Cemalettin Şevli’ye Mimari proje sahibi Doç. Dr. Sina Şener ve ekibine, Tefriş için destek olan 400 yakın bağışçımıza ve elbette başından sonuna kadar bu projenin hayata geçmesinde çok büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Muhammed Şahin ile Dekanımız Prof. Dr. Nil Güler başta olmak üzere okulumuz yönetimine ve yöneticilerine teşekkür ederiz.”
Daha sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’e söz verildi. Güler fakültenin çalışmalarından ve yurt binası ile ilgili gelişmelerden bahsetti. Güler yurt binasının tefrişi ile ilgili çalışma başlatan DEFAV’a teşekkürlerini sunarak, iş birlikteliklerinin devamlılığını temenni etti. Raporların kabul edilmesinin ardından 17. Dönem Yönetim ve Denetim kurulları aklandı. Divan Başkanı Müh. Atilla Çiftçigüzeli Genel Kurul katılımcılarını, 17. Dönem Yönetim Kurulunu çalışmaları dolayısıyla, ayakta alkışlamaya davet etti.
17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur yönetim kurulu adına çalışmalarının ibrası dolayısıyla Genel Kurul üyelerine teşekkür etti. Daha sonra DEFAV’a üye olmak için başvuruda bulunan yeni üye adaylarının isimleri tek tek okunarak genel kurul onayına sunuldu. Bu işlem sonrasında DEFAV’a 64 yeni üye kabul edildi. Yeni üyelere seçme ve seçilme hakkı verildi. Ardından Kapt. İlyas Murtezaoğlu yeniden kürsüye gelerek Muhammen Bütçeyi sundu. Muhammen Bütçenin kabul edilmesinin ardından yeni Yönetim ve Denetim kurulları seçildi.
Yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine:
1-M. Bülend Temur
2-Yılmaz Onur
3-Murat Özaydın
4-İlyas Murtezaoğlu
5-Adnan Erdal
6-Mahmut Karaman
7-Şenol Üngör