DEFAV 13. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 13. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Mart 2007 tarihinde Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Liman Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı’nın bizzat katılım gösterdiği toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da görsel telefon bağlantısıyla iştirak etti. 


 
Toplantının açılışını 12. dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Saim Sivri yaptı. Ardından, gündem gereği, Divan Kurulu seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda, Genel Kurul Kapt. Atilla Kocataş’ı Divan Başkanlığı görevine getirdi. Müh. Kemal Yaşar Dönmez Divan Başkan Yardımcısı, Müh. Bülend Temur ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Alper Aksoy ise Katip üye olarak belirlendi. Yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve kardeş kuruluşların temsilcilerine, Divan başkanı tarafından söz verildi. İlk olarak İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği adına Dernek Onursal Başkanı Kapt. Namık Asena iyi dileklerini ifade ettiği konuşmasını gerçekleştirdi, ardından TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası adına Oda Onursal Başkanı Müh. Erkan Dereli, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği İkinci Başkanı Kapt. Ali Cömert ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Cahit İstikbal yine iyi dileklerini ve vakıftan beklentilerini ifade ettikleri konuşmalarını gerçekleştirdiler. Son olarak da İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı kürsüye davet edildi. Şalcı konuşmasında, Fakültenin çalışmalarından, gelişmelerden ve yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Kapt. Saim Sivri’nin 12. Dönem Çalışma Raporunu okumasıyla toplantı devam etti.

Sivri’nin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım görsel telefon bağlantısıyla Genel Kurulu selamladı. Yıldırım, Türk denizciliğinin bugünkü durumunu aktardığı konuşmasında “Büyüyen deniz taşımacılığımız, gemi siparişlerinin artmasını sağlamıştır, tersanelerimizdeki doluluk oranı beklenenin üzerindedir, tersanelerimiz tarafından karşılanamayan siparişlere , armatörümüz Uzakdoğu’da bulunan tersanelerde inşaya yönelerek cevap vermektedirler. Ancak yetişmiş denizci sıkıntısı bu gelişmelerle daha da fark edilir hale gelmiştir. Yetişmiş denizciler uluslararası firmalara ve karada çalışmaya yönlendiğinden, açık kapatılamamaktadır. Bu konuyla ilgili önlem almamız gerekmektedir.

ÖTV’siz yakıt uygulaması taşımacılık oranını artırmıştır. Bu ülkemize büyük kazanç sağlamıştır. 3 yıl içinde elde edilen bu sonuç kayda değerdir. Bunun yanında Beyaz Bayrak ülkesi olmaya yaklaştık. Amatör denizciliğin önünü açtık. Göreve geldiğimizde 37 adet çalışır tersanemiz varken bugün bu sayı 59’a yükselmiştir ve halen inşası devam eden 61 adet tersane bulunmaktadır. Yat limanlarımız geliştirildi, yenileri inşa ediliyor. Balıkçı barınaklarına da eğildik.

2013 yılında denizcilik alanında Dünya dördüncüsü olmayı hedefliyoruz. Sorunları konuşarak, görüşerek çözme yolunu seçen bir bakanlık olarak yol kat ettik. Yapacağımız pek çok şey var. El ele daha pek çok başarıya imza atacağız” şeklinde konuştu. 
 
  
Bakanın konuşmasının ardından Mali Raporu okumak üzere Kapt. İlyas Murtezaoğlu kürsüye geldi. Denet Raporunu ise Kapt. Can Kıraç Genel Kurula sundu. Raporların müzakeresinin ardından 12. dönem Yönetim Kurulu ibra edildi ve Kapt. Saim Sivri teşekkürlerini sunmak üzere kürsüye geldi. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından muhammen bütçe tetkiki yapılarak kabul edildi. Daha sonra Yönetim ve Denetim kurullarının seçimine geçildi. Seçimin ardından yapılan kokteylle toplantı sona erdi.

Kaynak: DEFAV web sitesi

Editör: TE Bilişim