İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde 16 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirildi.Oldukça yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıya UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli'de katılımda bulundular.

Toplantının açılışnın Kapt. Baybora Yıldırım tarafından yapılmasının ardından Genel Kurul Divan seçimi yapıldı. Buna göre Müh. Atilla Çiftçigüzeli Divan Başkanı, Müh. Erkan Dereli Divan Kurulu Başkan Yardımcısı ve iki divan kurulu üyesi seçildi. 

Divan Başkanı Müh. Atilla Çiftçigüzeli'nin kısa konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul gündeminin kabulünün ardından, Divan Kuruluna imza yetkisi verildi

Raporların okunmasının ardından Genel Kurul'a konuk olarak katılım gösteren, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Saim Söğüt kürsüye davet edildi. Prof Söğüt konuşmasında Vakfın Fakülte'ye göstermiş olduğu ilgiye ve Yurt İşletmesinin yürütülmesi ile ilgili gösterilen hassasiyete teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Tahir Sarıoğlu divan kuruluna istifa ettiğini bildirdi ancak divan kurulu ve üyeler istifayı geri alması için Kaptan Sarıoğlu'nu ikna ettiler. DEFAV'ı Gündüz Aybay İş Merkezinden Tuzla'da satın alınan yeni binaya taşınması yönünde yapılan teklif ise sert tartışmalara neden oldu.Müh.Refik Akdoğan Kadıköy'ün merkezi bir yer olduğunu ve burada vakfında kuruluş amacı doğrultusunda eski mezunların toplanabildiğini Tuzla'ya ise gitmelerinin mümkün olmadığını anlattı. Taşınma tartışmaların ardından ertelendi.

Daha sonra divan kuruluna adaylar listelerini bildirdiler. Seçime iki liste başvuruda bulunduğunu ve bu şekilde seçim olursa kendisinin çekileceğini söyleyen Kaptan Tahir Sarıoğlu listesini çekerek toplantıyı terketti. Yeniden bir liste oluşturan Müh.İlker Meşe ve Bülent Temur'un listesi oylamaya sunuldu. Kazanan Müh.Bülent Temur'un listesi oldu. Buna göre 21. dönem DEFAV yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri şöyle şekillendi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine;

Yılmaz Onur,Can Kıraç,Mustafa Balmuk,İlyas Murtezaoğlu,M.Bülend Temur,Cengiz Karabüber, A.Baybora Yıldırım.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine;

Ali Cömert, Kayhan Çindemir, Ali Yaşar Biber, Uğuray Akıncı, Murat Hılkın, Burak Alkoç,

Denetim Kurulu Asil Üyeliğine;

Adnan Erdal, Alev Tunç,Mesut Cesur.

Editör: TE Bilişim