DEFAV 20. Geleneksel Dayanışma Gecesi

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 20. Geleneksel Dayanışma Gecesi geniş katılımla gerçekleştirildi.

23 Mayıs 2015 tarihinde Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde gerçekleştirilen geceye; Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, TOBB Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Halim Mete, Alev Tunç ve Şadan Kaptanoğlu, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybora Yıldırım, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Bayrakdar, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akpınar, Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli ve Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır'ın yanı sıra denizci sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik camiasının seçkin firmaları katılım gösterdi.

1995 yılında kurulan ve destekçilerinin yardımları ile eğitim ve sosyal amaçlı hedefleri doğrultusunda bu günlere gelen; denizcilik eğitimine, denizcilere ve denizci ailelerine destek olmak amacıyla kurulan DEFAV İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla yerleşkesinde bulunan öğrenci yurdunun işletmesini de sürdürmekte. Bu yardımların devamlılığını sağlamak amacıyla düzenlenen dayanışma gecesi ise saat 19.00’da verilen bir kokteylle başladı.

Misafirlerin karşılanmasının ardından, saat 20.15’de yemeğe geçildi. Yetenekli denizci eşlerinin bağışladıkları yağlıboya tablolardan oluşan bir mini sergi de Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri fuayesinde açıldı. Tabloların satışından elde edilen gelir de yine DEFAV'a bağışlandı.

Gecede ilk olarak DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Tahir Sarıoğlu kürsüye davet edildi. Sarıoğlu tüm konukları selamlayarak, keyifli bir gece olmasını temenni etti. DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu'nun konuşmasının ardından Pelin Alptekin ve Buzuki Anıl'ın müzikleriyle yemeğe geçildi

. Daha sonra DEFAV’a katkı ve katılımları bulunan kurum ve şahıslara plaketleri takdim edildi. Plaket töreninde ilk olarak DEFAV'ın çalışmalarına ve denizcilik sektörüne büyük katkıları bulunan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz'a DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Tahir Sarıoğlu tarafından bir plaket takdim edildi.

Poyraz yaptığı kısa konuşmada, bu camianın mensubu olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Daha sonra diğer kuruluşların plaketleri takdim edildi. Plaket töreninin ardından Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli kürsüye gelerek tüm DEFAV Yönetim Kurulunu sahneye davet etti. Yönetim Kurulu salondan büyük alkış aldı.

Son olarak DEFAV'ın çalışmalarında emeği bulunan DEFAV çalışanları Süleyman Suten ile Fikriye Aytaç'a ve yine katkıları dolayısıyla Özlem Kalkan'a birer plaket takdim edildi. Telgrafların okunmasının ardından Bengü sahne aldı. DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Tahir Sarıoğlu dayanışma gecesine katılımı dolayısıyla Bengü'ye bir plaket takdim etti.

Gecenin sonunda ise, bir sürpriz yaparak, Erkan Dereli sahneye geldi ve saz heyeti eşliğinde Türk Sanat Müziği eserleri icra etti. Geç saatlere kadar eğlenen denizciler, geceden mutlu ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim