DEFAV 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 6 Şubat 2010 tarihindeki ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığından, ikinci toplantı 13 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; T.C Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Kapt. Özkan Poyraz ve T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Müh. Cemalettin Şevli de katılım gösterdi.

Toplantıda 15. Dönem Genel Sekreteri Müh. Bülend Temur açılışı yaptı ve ardından ilk olarak Genel Kurul Divan seçimi yapıldı. Buna göre Müh. Erkan Dereli Divan Başkanı, Müh. İlyas Murtezaoğlu Sayman Üye, Müh. Adnan Erdal ve Kapt. Ali Cömert ise Üye olarak belirlendi. Divan Başkanı Müh. Erkan Dereli’nin kısa konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul gündeminin kabulünün ardından, Divan Kuruluna imza yetkisi verildi.

Toplantıya davet edilen kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine söz verildi. Sırasıyla, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Selçuk Şenkal, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Cengiz Karabüber, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Genel Sekreteri Kapt. Ali Cömert, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Muammer Yağız iyi dilek mesajları içeren konuşmalarını gerçekleştirerek, yeni seçilecek olan Yönetim Kuruluna başarılar dilediler.

Daha sonra T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Müh. Cemalettin Şevli kürsüye davet edildi. Şevli konuşmasına başlarken 15 Dönem Yönetim Kurulunu kutlayarak yeni seçilecek Yönetim Kuruluna başarılar diledi ve konuşmasına şu şekilde devam etti; “Vakfımız pek çok sıkıntılara, dertlere merhem olmuştur. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesini de kısa süre önce verdi. DEFAV ‘Bu bizim sıkıntımızdır’ diyerek konuya gereken hassasiyeti göstermiştir. Bu noktada Vakfımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bu hassasiyetin ömür boyu devam etmesini diliyorum.”

Ardından T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Kapt. Özkan Poyraz kürsüye davet edildi. Poyraz şu şekilde konuştu; “Vakfımız bir burs inisiyatifi ile kurulmuş ve bir vakfa dönüşmüştü. Bu oluşum sürecinde Gündüz Aybay’ın yapmış olduğu bir konuşmayı hiç unutmuyorum; ‘Biz meslektaşlarımıza kendi camiamızdan burs olanakları vermeliyiz ki, onlar ileride belirli yerlere geldiklerinde, kendilerini başkalarının destekleriyle bir yere gelmiş olarak görmesinler, o baskıyı üzerlerinde hissederek objektifliklerini yitirmesinler.’ Şahsi olarak bu vakfın idealinin hiçbir zaman kaybolmadığını ve kaybolmayacağını görüyorum.

Son olarak T.C Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu kürsüye davet edildi. Naiboğlu konuşmasına, Hindistan seyahati dolayısıyla toplantıya katılamayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sevgi, saygı ve başarı dileklerini ileterek başladı. Naiboğlu sözlerine şöyle devam etti; “Genel Müdürümüz hocalığının verdiği tecrübeyle her şeyi çok güzel ifade etti. Denizcilik Müsteşarlığı’nda görev almış kadroya bakarsanız hep içinizden olan arkadaşlar göreceksiniz. Bir şeyler yaparken de toplumun tamamını kapsamak ve ihtiyaçlara adil bir şekilde yaklaşmak durumundayız. İdare olmanın vecibelerini yerine getirmeye çalışıyoruz, ancak bu sırada kırgınlıklar ve yanlış anlaşmalar oluyor. Bunların olmasına müsaade etmeyelim. Denizcilik evrensel bir meslek, kuralları evrensel. Biz de evrensel düşünmek zorundayız. Vakfımız denizcilerin vefalılığını ortaya koyuyor, başarılara imza atıyor. Denizcilik eğitimi gören öğrencilere sahip çıkılıyor, burs veriliyor, bunlar zaten bizim görevimiz. Bu kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Vakfımız bu doğrultuda ilerliyor, desteklerinin katlanarak devam edeceğine inanıyorum.”

Konuşmaların ardından, Çalışma Raporu barkovizyon gösterimi eşliğinde 15. Dönem İkinci Başkanı Müh. Yılmaz Onur tarafından sunuldu. Daha sonra Mali Rapor, Kapt. Murat Özaydın tarafından sunuldu. Denet Raporunun Müh. Kemal Yaşar Dönmez tarafından sunulmasının ardından raporların müzakeresine geçildi. Raporların kabul edilmesinin ardından 15. Dönem Yönetim ve Denetim kurulları aklandı.

Daha sonra Kapt. Altay Altuğ kürsüye geldi. Altuğ; “Bundan yıllar önce bu teşkilatlar bir kaç kişiyle kuruldu. O kıvılcım şimdi bir alev gibi oldu kor içinde yatıyor. Bugün 5 kuruluşumuz var. Bunlar 5 tane altın, bir araya gelmiş, beşi bir yerde olmuş.” şeklinde konuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

15. Dönem Genel Sekreteri Müh. Bülend Temur yönetim kurulu adına çalışmalarının ibrası için teşekkür etti. Devamla önceki yönetim kurulu üyeleri ile başkanlarının adlarını tek tek sayarak şükranlarını sunmasının ardından “Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a ve Belediye başkanımız Kadir Topbaş ile yaptıklarıyla bizleri her zaman gururlandıran ve bunu okulumuza yurt inşası için verdikleri destek ile tekrarlayan mezunlarımız, Kaptan Altay Altuğ ve Mühendis Suay Umut’a ayrıca Türktelekom yetkililerine ve bizlerle işbirliği içinde, öğrenci kardeşlerimizi layık oldukları şekilde yetiştirmek için büyük uğraş veren Sn Nil Güler’e Vakfımıza ve okulumuza katkılarından dolayı en derin şükranlarımız sunarız.” dedi.

Tüzük değişikliği ile ilgili maddelerin görüşülmesinin ardından Kapt. Murat Özaydın yeniden kürsüye gelerek Muhammen Bütçeyi sundu. Muhammen Bütçenin kabul edilmesinin ardından yeni Yönetim ve Denetim kurulları seçildi.

Yeni Yönetim Kurulu ASİL ÜYELİKLERİNE :
1- Yılmaz ONUR
2- Hayati OKUMUŞ
3- Can KIRAÇ
4- Kadir TÜRKER
5- Naşit YAMANYAR
6- M. Bülend TEMUR
7- Murat ÖZAYDIN

YEDEK ÜYELİKLERİNE:
1- Tuncer KAYIKÇI
2- Atilla KOCATAŞ
3- Alev TUNÇ 
4- Adnan ERDAL
5- Hakan KARAKAYA

DENETİM KURULU ÜYELİKLERİNE:
1- İlyas MURTEZAOĞLU
2- Kemal Yaşar DÖNMEZ
3- Ali CÖMERT

(Görev dağılımı, yapılacak olan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında belli olacaktır.)

Son olarak yeni seçilen Yönetim Kurulu adına Müh. Bülend Temur bir teşekkür konuşması yaptı. Ardından Temur; “Tüm dünya, özellikle de, denizcilik sektörümüzün sıkıntılarının inanılmaz boyutlarda olduğu bu günlerde bizlerin yapması gereken şey daha fazla kenetlenerek tüm konuları konuşup anlaşmak ve alınacak ortak kararlar doğrultusunda hareket etmektir. Bu anlayışla kardeş kuruluşlarla işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak temel amaçlarımızdandır. Teveccühünüze layık olan ve yıllar boyunca STK’larımızda görev yapmış kişilerden oluşan bilgi ve becerisi yüksek Yönetim Kurulu Asil ve Yedek üyelerimizin yanında istişare için davet edeceğimiz saygın kişiler ile bir araya gelerek her kararımızı titizlikle alacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

“Bugün burada onlarca kişi ve kuruluşa teşekkür ettik. Muhtemelen bazılarını unutmuş olabiliriz. Bizleri affetsinler. Belki çok vaktinizi aldık ancak yapılan her iyiliğin ve verilen desteğin hatırlanması bizim için bir vefa borcudur. Tüm destekçilerimizin ve özellikle üye ve mezunlarımızın desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini ümit ediyoruz. Bu günlerde buna daha da fazla ihtiyacımız var.” diyen Temur sözlerini tamamladı.

Deniz Yıldızı Rest Cafe işletmecisi Eker Turizm sponsorluğunda verilen bir kokteyl ile toplantı sona erdi.


Editör: TE Bilişim