İTÜ DEFAMED'DEN AÇIKLAMA

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği, Çıkarılan Deniz Eğitimi kanunu ile ilgili üyelerini bilgilendirmek için Yüksek Haysiyet Divanını toplama kararı aldı.

Mezunlar Derneğinin ayrıca konuyla ilgili bir de açıklama yaptı.

Açıklamada özellikle Denizcilik Müsteşarlığında görevli lisans düzeyinde eğitim görmüş denizci kadroların kursların üniversite ile haksız rekabetine yol açan kanun tasarısının hazırlanmasındaki katkılarından duyulan rahatsızlığın dile getirildiği dikkat çekerken; bu kişiler sert bir dille kınandı.

DEFAMED'in açıklaması şöyle:

"Üyelerimize önemle duyurulur;

Denizcilik  Müsteşarlığının  Kuruluş ve  Görevleri hakkında Kanun hükmünde  kararnamede  değişiklik yapılmasına  dair  kanun tasarısı  dün akşam   02.03.2005  tarihinde muhalefet partisinin tüm  çekincelerini ortaya koymasına rağmen Hükümet  tarafından  maalesef  kabul edilerek  kanunlaşmıştır.

Böylece Denizcilik Müsteşarlığımız  tarafından özenle  hazırlanan bu  tasarı ile  Özel Öğretim Kurumları tarafından  HER SEVİYEDEKİ yeterlik  belgesine yönelik verilecek  eğitimlerin önü açılmıştır. Bu kanunun  geçerliliği sayın Cumhurbaşkanımızın  onayına bağlıdır.

Daha sonra  Betmarino başlayacak  hukuk süreci çerçevesinde  Muhalefet partisi  bu kanunun  iptali için  Anayasa Mahkemesine  başvuracaktır.

Siz değerli üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruma adına  büyük çaba gösteren    CHP  Kastamonu Milletvekili sayın Mehmet YILDIRIM  , K.Maraş Milletvekili Sayın Mehmet  PARLAKYİĞİT ,  Adana Milletvekili Sayın  Tacidar SEYHAN   ayrıca komisyonlarda ve önergelerde  imzaları  bulunan  tüm  CHP milletvekillerine  ve  haklı  davamıza  büyük duyarlılık göstererek yakınan ilgilenen   Sayın Genel Başkan  Deniz BAYKAL ‘a  mezunlar topluluğumuz adına teşekkür ediyoruz.

Konuyu  bizlerden  daha iyi bilen ve geçmişte  camia adına  aynı düşünceleri paylaşarak Demokratik ve hukuk mücadelemizi birlikte sürdürdüğümüz   Denizcilik Müsteşarlığımızın  saygın ,değerli yönetici ve üyelerimizi  bu tasarıya verdikleri  inanılmaz  desteklerinden dolayı  da KINIYORUZ.

Şimdi ,Yönetim Kurulumuz  bu konunun değerlendirilmesi ve karara bağlanması  amacıyla   tüzüğümüzün ilgili maddelerini işleterek haysiyet divanı ve onur kurulumuzu  8 Mart 2005 Salı günü  saat 14.00’ de  olağanüstü  toplayacaktır. Ayrıca  son günlerde gelişen ve camiamıza karşı yapılan sözlü saldırılar  ve  çirkin davranışlar  da  bu toplantıda   değerlendirerek  sonuç camiamız ve   kamuoyuna   duyurulacaktır.

Sevgi ve Saygılarımızla

İTÜ DEFAMED

YÖNETİM KURULU  "


DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim