DEFAMED'den Üye Kaptana Destek 

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği; Salih Reis-4 Deniz Otobüsü Kazsı ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.

Bildiri şöyle:

"İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bünyesindeki Salih Reis – 4 isimli Deniz Otobüsü ile Ukrayna bayraklı M/V Semyon Rudnev isimli gemi, 13 Ağustos 2007 tarihinde çatışmıştır. Hadisede can kaybı olmamış ve hafif yaralılar -İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin basın açıklamasına göre- tedavi edildikten sonra hastanelerden taburcu edilmişlerdir.

Salih Reis – 4 Deniz Otobüsü Kaptanı Kapt. İsmail Taşpınar İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü mezunu, iyi eğitimli ve tecrübeli bir denizci olup, aynı zamanda derneğimiz üyesidir.

İTÜ Denizcilik Fakültesi yalnız Türkiye’de değil, dünyada denizcilik alanında kendini kanıtlamış güzide bir eğitim kurumudur.

Kapt. Taşpınar İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra dünya denizlerinde seyreden uzakyol gemilerinde başarıyla çalışmıştır. Ancak hadise sonrası medyada çıkan haberlerde Kapt. Taşpınar’ın sorumlu bir kaptan olarak verdiği samimi ifadeleri çarptırılarak kendisinin hadise sonrası gayretleri görmezden gelindiği gibi teknik bilgi ve tecrübesi haksızca sorgulanmıştır.

Birtakım kurumlarla hesabı olan kişi ya da kuruluşlar Kapt. Taşpınar’ı kullanarak İDO’da çalışan derneğimiz üyesi yüzlerce tecrübeli kaptan ve mühendisi töhmet altında bırakmaktadırlar. Yukarıda anlatıldığı gibi üyelerimiz Türkiye’nin en iyi denizcilik eğitim kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden mezun Türk bayrağını Ulusal ve Uluslararası sularda başarıyla dalgalandıran kaptan ve mühendislerden oluşmaktadır.

Deniz kazalarının yaşanmaması, hepimizin en büyük dileğidir; ancak kazaların nedenleri ve sonuçlarını değerlendirilirken objektif kriterler göz önünde bulundurularak, inceleme yapılması gerekmektedir. Bu sebeplerle Kapt.Taşpınar üzerinden ortaya atılan “teknik bilgisizlik ve tecrübesizlik” gibi iddiaların haksız ithamlar olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim