DEFAMED "Yıpranmamıza Dokunmayın" diyor

İlk kez DenizHaber.Com tarafından denizcilik kamuoyunun gündemine getirilen "Denizcilerin yıpranma hakkı kaldırılıyor" konusunda denizci sivil toplum örgütleri tepkili.

Konuyla ilgili 25 Şubat Pazartesi günü Kadıköy'de Gündüz Aybay Denizcilik Merkezinde tüm denizci sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ve vakıfın  katılacağı bir toplantı düzenlendi.

İTÜ DEFAMED Genel Başkanı Atilla Kocataş, konuyla ilgili olarak DenizHaber'e yaptığı açıklamada, amaçlarının denizciliğin zorluklarını anlatarak yıpranmanın kaldırılmaması gerektiği konusunda ilgili makamları ikna etmek olduğunu söyledi.

DEFAMED'in basın duyurusu şu şekilde:

"25 Ekim 2007  tarihinde kamuoyuna Sosyal  tarafların  tartışması için sunulan ve  28 Kasım 2007  tarihinde  TBMM  Alt  komisyonuna  sevk edilen  ‘’ 5510 Sayılı  Sosyal  Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası  Kanununda  değişiklik  yapılmasına  ilişkin  Kanun tasarısı ‘’ ile BİZ DENİZ EMEKÇİLERİNİN ‘  daha  önce yürürlükte  olan  ‘’ YIPRANMA  HAKLARI ‘’ ( FİİLİ HİZMET SÜRELERİYLE İLGİLİ DÜZENLEMELER ) bu yasa tasarısı kapsamı  içerisinden  çıkarılmıştır. 

Bildiğiniz gibi ; “Yıpranma Hakkı”  ağır ve yıpratıcı işlerde çalışanlar Tehlikeli,Yanıcı, stresli , titreşimli ve gürültülü ortamlarda mesleğini icra eden iş kollarına yönelik tanınan fiili hizmet süresi zammı hakkı veren sosyal bir düzenlemedir. Bu düzenleme  kişileri ağır ve yıpratıcı iş kollarında çalışmayı özendirir ve  yıpranma hakkı nedeniyle bu iş grubundaki  kişilere erken emeklilik olanağı sağlar.

Biz  Denizciler;

Tüm hava şartlarında, can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tutarak , taşıdığımız sorumluluk bilinciyle,  çektiğimiz sıkıntı ,stres ve yaşadığımız tehlikeler meslek hayatımızın bir parçası olurken;  gece ve gündüz demeden , vefakarca ifa ettiğimiz mesleğimize gösterilen  değer ve sosyal güvencenin mükafatı bu mu   olmalıdır?

Mezunlar Derneğimiz  kurulduğu  günden bugüne dek tüm Üye ve Mezunlarının , Denizci meslektaşlarının  hak ve menfaatleri  doğrultusunda  hukukun üstünlüğüne inanarak, her koşulda  mücadele  etmiş  ve hukuka   intikal ettirdiği davaları da  başarıyla sonuçlandırmıştır.

Bu yasa ile  Tüm  Deniz Emekçilerinin uğrayacakları   hak kaybını  önlemek için elimizden gelen tüm girişimleri  yapmaya kararlıyız. Bu konuda  Mezunlar Derneğimiz  yalnız  tek bir  STK olarak  değil ;   Aynı geminin içersinde yıllarca kader birliği yaptığı tüm  Deniz emekçisi kardeşlerimizle  birlikte gür ve güçlü  sesimizi daha da  yukarılara taşımayı hedeflemekteyiz.

Bu nedenle;  tüm  Denizci Sivil Toplum Kuruluşlarımızı , Denizciler Sendikamızı  ve Denizden ekmeğini kazanan  tüm  Emekçilerimize  sesleniyor ve her  Denizci kuruluşu  yapılan bu haksızlığa karşı  duyarlılığa  davet ediyoruz.

25/ 02/ 2008  Pazartesi   Günü Saat  14.00 – 17.00  arasında  Kadıköy – Caferağa Mah.İffet Gülhan İş Merkezi No : 9  Kat : 3 D:7   ‘’ Kaptan Gündüz Aybay  Denizcilik Eğitim ve Kültür Merkezimizde ‘’  yapacağımız bu önemli toplantıya tüm Denizci Sivil Toplum Kuruluş   temsilcileri davetlimizdir. 

Bu toplantıda yer almak  isteyen  Denizci Sivil toplum kuruluşları için  Dernek Merkezimiz sekretarya görevini üstlenmiştir.Bilgi  paylaşımı esnasında Kurumlarınızın açık ismi  ve katılımcıların görev tanımıyla  birlikte iletişim adresinizi  Dernek  Merkezin  0212- 252 16 93  Nolu Faksına veya  [email protected]  Email  adresimize  göndermenizi  önemle   rica ederiz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İTÜ DENİZCİLİK FAK. MEZUNLARI  DERNEĞİ 

YÖNETİM KURULU "

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim