İTÜ Denizcilik Fakültesi 1 Temmuz Mezuniyet Töreninde İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) adına bir konuşma yapan Dernek 2. Başkanı Ahmet Hamza; genç mezunlara tavsiyelerde bulundu.

"2 gün önce kaybettiğimiz ağabeyimiz, hocamız Kaptan Prof. Dr. Necmettin Akten’e Allahtan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarının ve camiamızın başı sağolsun." diyerek sözlerine başlayan Ahmet Hamza, "Başta kurucu Başkanımız Kaptan Namık ASENA olmak üzere, ki rahatsızlığı nedeniyle aramızda olamadığı için sonsuz sevgilerini ileten kendisine, kurucularımıza, bugünlere kadar emek veren tüm mezunlarımıza müteşekkiriz. Hakkın rahmetine kavuşmuş tüm Deniz Şehitlerimizi, camiamıza emeği geçmiş tüm eski Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerimizi saygıyla anıyorum." dedi.

Hamza, sözlerine şöyle devam etti:

Burada bulunan tüm konukların ve mezun olup, denizlerde şanlı bayrağımızı temsil edecek, değerli kardeşlerimin heyecanına ortak olduğumu bilmelerini isterim. Bugün camiamız iki mutluluğu bir arada yaşıyor. Hepinizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun. Ulu önder Atatürk 1 Temmuz 1924’te şöyle dedi: Arkadaşlar; En güzel coğrafi konumda ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmalıyız. Denizciliği Türk’ün Milli Ülküsü olarak düşünmeli ve bunu en kısa zamanda başarmalıyız."

Okulun uzun yıllar üst düzey sivil profesyonel denizci yetiştiren tek okul olduğuna değinen Hamza, "Derneğimiz de tıpkı okulumuz gibi, ilk olmanın getirdiği zorluklarla mücadele ederek, bugünlere kadar gelmiş bir Sivil Toplum kuruluşudur." diye devam etti.

"İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde öğrenimlerini sürdüren ve bugün burada mezun olacak kardeşlerimiz de, gerek öğrencilik dönemlerinde gerekse mezun olduktan sonra, mesleklerini icra ederken bu gerçeği daima göz önünde bulundurmalı ve Sivil Toplum Kuruluşları bilincini ve sorumluluğunu taşımalıdırlar." şeklinde sözlerini sürdüren Ahmet Hamza, 1884 den beri çeşitli zorluklarla eğitimine devam eden okulun, çeşitli isimler altında bu güne kadar öncü kimliğini sürdürerek ulusal ve uluslararası denizcilik sektörünün ve denizcilik idaresinin ihtiyacı olan üst düzey insan gücü gereksinimini karşılamakta olduğuna işaret etti.

"Bizler bu güzide okulun mezunları olarak, Dünya denizlerinde Türk Bayrağımızı yıllarca şanla şerefle dalgalandırmayı, ülke denizciliğimize katkı için gerekenleri yapmayı ve sürekli kendimizi geliştirmeyi misyon edindik. "  diyen Hamza, askeri darbelere değinirken de, "Ülkemizi on yıllarca geri götüren askeri darbelerden, disiplinsizlik bahanesiyle nasibini alan okulumuz 1981 yılında yıllarca eğitim verdiği Ortaköy’deki yerleşkesinden alınıp Tuzla’daki bu kampüse taşınmıştır. Demokrasimize kast eden darbelerden hesap sorulan bu günün Türkiyesinde er yada geç okulumuza yapılan bu darbedende hesap sorulacaktır." dedi.

Hamza, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Değerli genç zabitler, sevgili öğrenciler, o yıllarda her türlü zorluk altında eğitimlerini sürdüren mezunlarımız bugün denizciliğimize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü İ.T.Ü rektörlüğü tarafından altın ve gümüş arı ödülene layık görülmüştür. Sizler tıpkı o abileriniz gibi hiçbir zorluğa karşı boyun eğmeden ve yılmadan Cumhuriyetimize ve Atatürk ilkelerine sahip çıkacaksınız. Bu Türk Denizcisinin duruşudur. Türk denizcisi Atatürkün çizdiği çağdaş medeniyet çizgisine ulaşmıştır. I.T.Ü Denizcilik Fakültesi Mezunları, hiç bir ayırım gözetmeksizin insanı insan olduğu için seven, dürüstlüğü ile cesaretiyle, çağdaşlığıyla, bilgi ve becerisiyle diğer tüm denizcilere bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada örnek olmaya devam edecektir. Bu sorumluluk sürekli kendini geliştirmeyi ve çok çalışmayı gerektirir. Bu güne kadar hep en iyi olan okul mezunlarımız. Abi kardeş geleneği ile birlikte bütünlük içerisinde olmuştur. I.T.Ü Denizcilik fakültesi Mezunları bu gücünü birlik ve beraberliğinden almaktadır.Sizlere güvenimiz tamdır. Desteğimiz hep arkanızdadir.Değerli kardeşlerim Pruvanız neta, yolunuz açık olsun…Allah selamet versin...."

Editör: TE Bilişim