Dünya Çevre Haftası'nda sefere çıkan Blue Boat'un yolcularından ücret alınmadı. Günboyu kanallarda dolaşan, plajlara taşınan yabancı konuklara, İpragaz CEO'su Selim Şiper' in teşekkür mektubu verildi.

İpragaz'ın, gezi teknelerinin sintine ve yakıt atıkları ile meydana gelen kirliliğe çözüm için geliştirdiği LPG'li "Blue Boat" dünyaca ünlü Dalyan'da yolcu taşımaya başladı. Dünya Çevre Haftası'nda ilk seferine çıkan Blue Boat'un yolcularından ücret alınmadı. Gün boyu kanallarda dolaşan plajlara taşınan yabancı konuklara, ilk gün anısı olarak İpragaz CEO'su Selim Şiper'in teşekkür mektubu verildi.

Dalyan Tekne Kooperatifi'ne ait teknede uygulanan ve bir yılda yapılan bütün testlerden başarı ile geçen İpragaz'ın sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği Marinegas Blue Boat'un ilk seferinde yolcuları Gezi Tekneleri Kooperatif Başkanı Atilla Gültekin karşıladı.

Konuklara tekneyle ilgili bilgi veren Başkan Gültekin, ekolojik yapısıyla uluslararası önem taşıyan dünyaca ünlü Dalyan'ın korunması gerektiğini ve bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi. Teknenin ilk kez sefere çıktığını ve kendilerinin de teknenin ilk yolcuları olduğunu anlatan başkan Atilla Gültekin konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Teknenin hareketinden önce konuklara İpragaz CEO'su Selim Şiper'in günün anısına gönderdiği imzalı teşekkür mektubu ise şöyle;

"Dünyaca ünlü Dalyan'ı "Dünya Çevre Günü"nde İpragaz'ın sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiği Blue Boat ile dolaştınız.
Testlerden başarıyla geçen Blue Boat ile Dalyan'ı dolaşan ilk konuğumuz olarak sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyor çevre gününüzü kutluyorum.
Tabiat ve kültür varlıkları insanlık tarihimizin ortak mirasıdır. Bu ortak değerlere sahip çıkmak onları korumak yarınlara bırakmak için elele vermeliyiz. Bu kısa süreli tekne gezinizde arkanızda karbon ayak izi bırakmadınız. Biz İpragaz olarak bunu gerçekleştirmenin huzuru duyuyor, bunun mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz."

Editör: TE Bilişim