Kaptan Ramazan AÇIKGÖZ'ün Dalış sistemleri ile ilgili bu alanda bir ilk olan DALIŞ SİSTEMLERİ EMNİYET KODU isimli kitabı ISBN 978-605-67498-0-3  No ile yayımlanmıştır.

Kitabın yazarı Ramazan Açıkgöz, Denizcilikle ilgili kanun, tüzük ve yönetmelik çalışmaları dahil bir çok denizcilikle ilgili yasal çalışmalarda ve Deniz Ticaret Odası meslek komitelerinde denizcilikle ilgili çalışmalar yaptı. Bunun yanında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde de yüksek lisans yaptı. Doktora çalışmaları da halen devam etmektedir. Kaptan Ramazan AÇIKGÖZ deniz aşırı platformlarla ilgili olarak da çalışmalarda bulunmuştur. Bir çok ulusal ve uluslararası projelerde görev almış ve seminer, konferans, kongrelerde denizcilikle ilgili makale ve bildirileri bulunmaktadır. Bunun yanında denizcilik internet haber sitelerinde ve deniz ticaret odası yayınlarında denizcilikle ilgili makale ve yazılar yazmıştır.

Kaptan Ramazan AÇIKGÖZ evli olup, ikisi erkek ve biri kız olarak üç çocuğu bulunmaktadır. Kendisinin denizciliğe ve denize sevgisi aileye sirayet ederek oğlu ve kızı da birer kaptan adayıdır. Kaptan Ramazan AÇIKGÖZ’ün halen Türk denizciliğine katkılarına yüksek öğretim kurumlarında tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim