Karadeniz’de 4 Metrelik Dalgalar

Zonguldak’ta kar yağışı ve fırtına ile birlikte Karadeniz’de dalgaların boyu 4 metreye yükseldi. Dalgakıranları aşan dalgalar limana kadar ulaştı.

Zonguldak’ta bugün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı köy yollarının kapanmasına neden oldu. Zonguldak’ta 27, Devrek’te 18, Ereğli’de 12 ve Gökçebey’de 6 olmak üzere toplam 63 köy yolu ulaşıma kapandı, köye ise arıza nedeniyle elektrik verilemiyor. Kapalı köy yolları ulaşıma açılmaya çalışılırken, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Zonguldak Müdürlüğü ekipleri ise, elektrik verilemeyen köylerde arızaları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’a ve Ankara’ya ulaşımı sağlayan Zonguldak- Ereğli ve Zonguldak- Devrek karayollarında ise TIR’ların zincirli olarak yola çıkmalarına izin veriliyor.

Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Karadeniz’de dalgaların boyu 4 metreye kadar yükseldi. Karadeniz’in dev dalgaları, dalgakıranları aşarak Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Zonguldak Limanı’na ulaştı. Fırtına ve kar yağışı nedeniyle balıkçılar limanda bekledi.

Milliyet     

Editör: TE Bilişim