CYE Petrol, Türkiye'de ilk CMFM'li bunker ikmalini gerçekleştirdi

CYE Petrol'ün yeni nesil bunker barcı M/T BEYKOZ-E deneme seferleri sonrası, İstanbul Limanı'nda ilk bunker teslimatlarına başladı.

M/T BEYKOZ-E Türk limanlarında "Coriolis Mass Flow Meter" teknolojisini kullanarak bunker ikmali yapan ilk ve tek yeni nesil bunker barcı olma özelliğini taşıyor.

EMERSON Coriolis Mass Flow Meter teknolojisi, İstanbul'da ilk olarak,19 Eylül 2014 Cuma günü, Ambarlı Kumport Limanı'nda TURKON'a ait M/V İBRAHİM DEDE isimli konteyner gemisine 400 MT RMG 380cst ikmali sırasında kullanıldı.

Eraydın: "Yüksek kalite anlayışımızı tescilleyeceğiz"

CYE Petrol Genel Müdürü Deniz Eraydın, "Sadece ürün fiyatı değil aynı zamanda ürün miktarı, kalite ve servis odaklı bir piyasa rekabeti hedeflediğimiz için bu teknolojiyi müşterilerimize sunmaya karar verdik. Bu ve benzer teknolojileri kullanarak kusursuz ikmal ve yüksek kalite anlayışımızı tescillemeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki 18 ay içinde kullandığımız tüm bunker barçlarında EMERSON Coriolis Mass Flow Meter kullanıyor olacağız" dedi.

Hızlı tespit ile sorunsuz bir ikmal gerçekleşti

 EMERSON Coriolis Mass Flow Meter teknolojisi, tüm dünyada kabul gören uluslararası standartlara ve kalite sertifikalarına sahip. Kapalı devre çalışan bu yüksek teknolojili sayaçlara dışarıdan müdahale mümkün olmuyor. İkmal sırasında ürünün sıcaklığına ve yoğunluğuna göre anlık miktar tespiti yapan sistem, işlemin sonunda da bütün ikmalle ilgili detaylı raporu otomatik olarak sunuyor. Raporda ikmal sırasında boru hattından saatte kaç tonla ne kadar bunker ürünü, hava, su veya yabancı madde geçtiği belirtilerek sonuç olarak geminin aldığı net bunker ürün ikmali belirtiliyor. Bu kritik bilgiler geminin ikmal ettiği ürün kalitesi hakkında da, ikmal sırasında, belirleyici detaylar barındırıyor.

 

Editör: TE Bilişim