Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’den önce Gaziantep’e Deniz Gelmesine Şaşırdı

İl ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Denizcilik Bölümleri öğrencileri tarafından Zeugma Mozaik Müzesi’nde karşılandı.

Denizi olmayan Gaziantep’te Denizcilik bölümlerinin olmasına ve kaptan yetişmesine şaşıran Gül, “Denizi olmayan bir şehre denizcilik bölümü açan Zirve Üniversitesi beni çok şaşırttı. Bu yeniliği Kayseri’den beklerdim. İnovasyon ve girişimcilik budur.” dedi.

Öğrencilerden Denizcilik Fakültesi ile ilgili bilgi alan Gül, hangi bölümlerin olduğunu ve derslerin nasıl işlendiğini sordu. Öğrencilerin üç yıllık üniversite eğitiminin ardından bir yıl da gemide uygulamalı eğitim aldığını öğrenince, “Üniversitelerde uygulamalı eğitimlerin önemi çok fazla bu açıdan şanslısınız.” diye konuştu.

Görüşmelerine eşi Hayrunnisa Gül ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’le devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zirve Üniversitesi Denizcilik bölümünde kız öğrencilerin de aktif şekilde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zirve Üniversitesi hakkında Cumhurbaşkanına bilgi veren Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Nohut’un, Zirve Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversiteler arasında öğrenci çeşitliliği açısından dördüncü sırada yer aldığını söylemesi üzerine Abdullah Gül; “65 ülkeden öğrenci alabilmek çok büyük bir başarı. Zirve Üniversitesi’ni bu gayretinden ötürü tebrik ediyorum.” dedi.

Haber: Çiğdem Keleş

Fotoğraf: İ. Halil Koçuşağı

Editör: TE Bilişim