İtalyan basını, Costa Concordia kazasından sonra günah keçisi haline getirilen Kaptan Schettino'yu tüy tüy ededursun, gemi kazasıyla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

lloyds List hazetesince hazırlanan çalışma, Costa Concordia'nın şirket tarafından onaylanan önceki yakın geçişinde Giglio kayalıklarına daha yakından geçmiş olduğunu ortaya çıkardı.

Gazetenin yaptığı çalışma, geminin önceki seferinde kayalara 230 metre mesafeden geçtiğini belirledi. Bu mesafe, geminin kayalara çarptığı son geçişteki mesafesinden yaklaşık 30 metre daha yakın.

Geminin nasıl olup da daha uzak geçerken kayalara çarptığı konusunda DenizHaber'in fikrini aldığı uzmanlar şöyle bir açıklama getiriyor:

'Burada iki konu öne çıkıyor, birincisi daha önceden değindiğimiz gibi SQUATkonusu. Geminin önceki seferki geçişte hızı ne kadardı? Son geçişte hızı ne kadardı? Bunlara bakılması gerekiyor. İkincisi de bütün bu uydu izleri geminin manevra yaparken yaptığı savrulmaları vermez. Gemi muhtemelen dönüş esnasında çarpmıştır. Ortada esrarengiz bir durum söz konusu değil, geminin VDR verileri bütün gerçekleri ortaya çıkartacaktır'


 

Editör: TE Bilişim