İtalya’da, 32 kişinin yaşamını yitirdiği Costa Concordia gemi kazasıyla ilgili açılan davanın ikinci ön duruşması yapıldı. Davayı soruşturan savcılar, kaptan Francesco Schettino’yu kazaya yol açma, adam öldürme ve gemiyi yolcuların tahliyesinden önce terk etmekle suçladı

Yer sıkıntısı nedeniyle tiyatro salonunda yapılan duruşmaya katılan savunma avukatları, kaptanın saldırgan medya yayınları nedeniyle depresyonda olduğunu söyledi. Savunma Avukatı Francesco Pepe,
“Kaptanın gemiyi terk ettiği için kazanın meydana geldiği iddialarının asılsız olduğuna kanaat getirdik. O şartlarda gemide kalması zaten mümkün değildi” dedi.

Savunma avukatları ayrıntılı kaza simülasyonu hazırlanmasını da istedi.Hakimler esas davanın başlamasını geciktirecek simülasyon isteğine karar verecek. Avukat Domenico Pepe, “Bütün detayları her açıdan soruşturmamız gerekiyor. Bunlar güvenlik sistemlerinin çalışıp çalışmadığı, acil durum görevlerinin ne yaptığı ve eğer botlar denize bırakılmadıysa birileri hata yapmış demektir” diye konuştu.

İtalya’da geçen yıl 13 Ocak’ta yolcu ve mürettebat dahil toplam 4 bin 200 kişiyle yola çıkan Costa Concordia, Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpmıştı. Kazada 32 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Adanın birkaç metre açığında bir buçuk seneden beri yan yatmış halde duran gemi enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların 400 milyon Euro’ya mal olacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim