Balıkesir Sahillerini Temizleyecek

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Bandırma Körfezi, Avşa-Marmara Adaları ile Ayvalık ve Edremit Körfezlerinde temizlik çalışmalarına başlayacak.

Mavi Deniz Çevre Hizmetleri A.Ş. isimli firma yetkilisi Erdinç Altıntop, yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında Bandırma Körfezi’ndeki temizliğin 90 gün süreceğini vurguladı. Çevre üzerine faaliyet gösterdiklerini belirten Altıntop, “Kendi üretimimiz olan gemilerle çevre kirliği operasyonlarına müdahale ediyoruz. Teknemizi Büyükşehir Belediyesi’ne veriyoruz. Denizin yüzeyini temizliyoruz. Petrol kirliliği olduğu zaman onlara müdahale ediyoruz.

Türkiye de çeşitli belediyelerde Kocaeli, Bursa Balıkesir bölgesi olmak üzere Marmara’nı yarısını şu anda biz temizliyoruz” dedi. Başaran-4 gemisinin Kaptanı Erdal Güngör de, şu anda Bandırma’da Başaran-4 ve Çöpçü Emre olmak üzere limanda iki gemileri olduğuna dikkati çekerek, “Çift makineye sahip iki gemi çöp toplama dışında denizde kalmış bir tekneyi gemiyi, yanan bir gemi veya deniz taşıtına müdahale edebiliyor. Batan, yan yatan ve ya yara alan geminin etrafını ablukaya alıp, etrafı kirletmemesi için müdahale edebiliyoruz.

Petrol ve kaba atıkları da ablukaya alıp bariyerimizle gemimi bünyesine emiş yapabiliyoruz. Elimizdeki gemilerden bir tanesi 2-3 güne kadar Ayvalık-Burhaniye tarafına geçiş yapacak. Çöpçü - Emre isimli gemimizde Bandırma ve Bandırma çevresi, Marmara Adası ve Avşa adası çevresinde görev yapacak” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından sağlanan proje, şimdiden Bandırma’daki vatandaşların olumlu tepkileriyle karşılandı.

Editör: TE Bilişim