ÇOMÜ'nün Araştırma Gemisi Denize İndirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin yaptırdığı bilimsel araştırma ve inceleme gemisi denize indirildi.

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından yaptırılan bilimsel araştırma ve inceleme gemisi denize indirildi. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nce kullanılmak üzere yapılan "ÇOMÜ 1" adlı gemisin denize indirilmesi dolayısıyla tören düzenledi. Geminin yapıldığı Gelibolu ilçesindeki tersanede düzenlenen törende konuşan Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, ÇOMÜ ile gurur duyduklarını belirterek, Türkiye’de önemli üniversiteler arasında 7 ile 10. durumda olduğunu söyledi. Eskioğlu, bilimsel araştırmalarda kullanılacak gemide "12 yazmasının, arkasının da geleceği anlamını taşıdığını vurguladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise gemiyle daha fazla uygulama ve bilimsel araştırma yapma imkanı bulacaklarını söyledi. Geminin devlet tarafından bağışlandığını belirterek, “Su Ürünleri Fakültemiz'in ismi değişti biliyorsunuz, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi oldu. Sadece avlama ve benzeri işlerin yapıldığı bir fakülte olmaktan, teknoloji yoğun alanların da oluştuğu bir fakülteye dönüştü. Şu anda denize indirilmeyi bekleyen ÇOMÜ 1 adlı tekne, bizlere daha fazla uygulama ve bilimsel araştırma yapma imkanı verecektir. Bu tekne sayesinde en az 40 öğrencimiz, aynı anda denizde uygulama yapma imkanına sahip olacak. Bu tekne bize devletimiz tarafından bağışlandı ancak aldığımızda iskelet halindeydi ve hiçbir donanımı yoktu. Şu anda her donanımı tamamlanmış, alanında modern bir gemi olmuştur." şeklinde konuştu.

Daha sonra gemi denize indirildi. 17 metre uzunluğunda ve 6 metre genişlikteki gemi, 12 yatak kapasitesine sahip. Gemi, sekiz işçiyle dört ayda tamamlandı.

Bilimsel Araştırma Gemisi Çomü-1 Denize İndirildi

Editör: TE Bilişim