Atatürk Havalimanı’ndan uçağa binen yabancı uyruklu bir kadın, 5 yaşındaki çocuğunu valize koyarak Paris’e götürdü. Olay, valizin hareket ettiğini gören yolcuların kabin ekibine haber vermesiyle ortaya çıktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Paris’e giden Fransız Havayolu şirketi Air France uçağında ilginç bir olay yaşandı. Dominik’ten Madrid aktarmalı 25 Şubat’ta İstanbul’a gelen Marguerita Jean (36) ve Yvelina Debora Damus (5) burada bir süre kaldı. Çocuğu ile birlikte Atatürk Havalimanı'na gelen kadın, 6 Mart’ta Brüksel'e gitmek için bilet aldı. Pasaport işlemlerinin ardından Marguerita Jean, kızıyla birlikte arındırılmış alana giriş yaptı. Daha sonra kızını burada bırakan Marguerita Jean, uçmaktan vazgeçtiğini söyleyerek çıkış yaptı.

VALİZ HAREKET EDİNCE YOLCULAR FARK ETTİ

Atatürk Havalimanı'ndan Paris’e bilet alan kadın, tekrar arındırılmış alana geçerek kızı ile buluştu. Daha sonra kızını valize koyan kadın, terminalde ilerlemeye başladı. Görevlilere fark ettirmeden Air France Havayoluna ait 18.31'de hareket eden İstanbul-Paris'e uçağa binen kadın, valizi kabine yerleştirdi. Uçağın Paris’e iniş yapmasının ardından yolcular bagajlarını almak için kabin kapaklarını açtı. Bu sırada valizin hareket etmesi üzerine yolculardan biri hosteslere bilgi verdi. Olay üzerine Paris'te yetkililere bilgi verildi. Çocuğun sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmedi. Atatürk Havalimanı’nda da olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Cihan
Kaynak: cha