Kara göründü

Karada yapılan en büyük denizcilik fuarı olan CNR Avrasya Boat Show dün başladı. İstanbul Fuar Merkezi’nde 24 Şubat’a kadar sürecek fuarda dünyaca ünlü markaların pahalı ve ultra lüks tekne modelleri sergileniyor. Etkinliğe bu yıl 150 bin kişinin katılımı bekleniyor

En pahalı, bir İngiliz

İngiltere’de üretilen ve dünyanın pek çok denizinde bulunan Princess 82, Avrasya Boat Show 2014’ün en büyüğü. 25,5 metre boyunda ve 5,74 eniyle göz kamaştıran tekne Türkiye’de de ilk kez sergileniyor. Şimdiye kadar Türkiye’de düzenlenen tüm fuarlarında en büyük teknesi özelliğini taşıyan Princess 82 aynı zamanda en pahalı olanı. 3.6 milyon sterlin olan tekne 55 ton ağırlığında ve 11 metre yüksekliğinde. 1’i personele ayrılan toplam 5 kabini olan megayat, her biri 1624 beygir gücünde ki 2 Mercedes motoruna sahip. Megayatın başka bir özelliği de en dalgalı denizde bile sarsıntıyı yolculara hissettirmeyen sabitleyici cihazların bulunması.

3 milyon euro’luk ‘yerli tekne’ var

Yerli üretim en pahalı

ve en lüks tekne ise Tuzla’dan. Numarine 78’Fly çağın teknolojisini modern çizgilerle birleştirerek yapıldı. İngiliz ve İspanyol kraliyet ailelerinin okyanusları geçen teknelerini dizayn eden dünyaca ünlü yat tasarımcısı Thomas Spadolini’nin imzası olan tekne 24 metre uzunluğunda. 6 metre genişliğinde ki Numarine 78 Fly, 11 metre yüksekliğinde. 41 ton ağırlığında ki süperyat, 1200 beygir gücünde 2 motora sahip. Concept marine tarafından satılan Türk malı teknenin fiyatı yaklaşık 3 milyon euro.

En büyük yelkenli, bir Alman Türkiye’de tersane yatırımı yapmayı planlayan Alman Hanse fuarın en büyük yelkenlisini tanıtıyor. Hanse 575; 17.15 metre boyuyla dikkat çekiyor. 5.20 metre genişliğindeki tekne yelkenlerini açtığında 11 knot hıza erişiyor. 151 metrekare yelken alanı olan tekne, 350 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışta. Tam bir denizci olan Hanse 575, Trio Yatçılık tarafından Türkiye’ye getirilirken, ilk kez uygulanan uzun vadeli ve kolay kredi ile satışa sunuluyor.

İtalyan ateşi: Absolute 52 Fly Sea Ray, Absolute, Dominator, Four Winns, Galeon gibi İtalyan ve ABD markalarının Türkiye temsilcisi Deniz Yatçılık, Absolute 52’yi Ttanıtacak. Absolute 52 Fly, 16 metrelik uzunluğu ile dikkat çekiyor. 8 kişinin rahatça vakit geçirebileceği lüks motoryat, bir evde bulunan tüm eşyaları barındırıyor. Absolute 52 Fly’da ana kabin kadar misafir kabinleri de lüksle donatıldı. Ayrıca her kabinde açılabilir pencere(lumboz) dikkat çekerken, personel ve kaptan için özel alanlar yer alıyor. 5 metre genişliğinde ki tekne, 23 knot hıza ulaşırken vergiler hariç yaklaşık 2 milyon dolardan satılıyor.

Editör: TE Bilişim