Deniz tutkunlarını buluşturan ve alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olma özelliği taşıyan CNR Avrasya Boat Show başladı.

 CNR Holding şirketlerinde Pozitif Fuarcılık ile Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde Yeşilköy CNR Expo'da düzenlenen fuarın açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da katıldı. Açılışta konuşan CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, Türkiye'nin son yıllarda gemi üretiminde gösterdiği başarılarla hızla yükseldiğini söyledi.

Türkiye'nin bu alanda dünyanın ikinci en büyük fuarını düzenlediğini dile getiren Bulut, ülkenin söz konusu alanda sağladığı başarılarla en büyük fuarı düzenleyebileceğini anlattı. Avrupa'dan fuarların, kobilerin ve üreticilerin ihracatına katkısının yüzde 20 olduğunu dile getiren Bulut, kent ekonomilerine katkısının ise çok daha yüksek olduğunu aktardı.Bulut, geçen yıl düzenledikleri fuarlardan bahsederek, Türkiye'ye gelen fuar turistinin ve alıcıların normal turiste göre çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Türkiye'nin fuarcılık açısından büyük avantajlara sahip olduğunun altını çizen Bulut, "Kent ekonomisine katkımızı 20 milyar dolara, ülke ekonomisine katkımızı 100 milyar dolara çıkarmamızın önünde hiçbir engel yok." dedi.

"NORVEÇ'TE 7 KİŞİYE, TÜRKİYE'DE 854 KİŞİYE BİR TEKNE DÜŞÜYOR"

DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Boat Show'un bir kültürün fuarı olduğunu, denizin ve denizciliğin bir kültür ve tutku olduğunu söyledi. Türkiye'nin denizin nimetlerinden fazla yararlanamadığından bahseden Sirkecioğlu, bu alanda yapılması gerekenleri dile getirdi. Sirkecioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Akdeniz çanağında İspanya'da 233 kişiye, Fransa ve İtalya'da 130 kişiye, Yunanistan'da 60 kişiye, Hırvatistan'da 40 kişiye, Türkiye'de 854 kişiye bir tekne düşüyor. Bu rakamı çok iyimser bulanlar var ama bunun içine 2,5 metrelik şişme bot dahildir. İsveç'te 13, Norveç'te 7 kişiye bir tekne düşüyor. Denizcilik ve deniz tutkusu bir kültür ama aynı zamanda bir gelir kapısı. 2018'de Türkiye'de tatil yapan bir turistin ortalama tatil harcaması 648 dolar, deniz turizminde bu rakam kişi başı bin 500 doların çok üzerinde." Sirkecioğlu, denizciliğe ve denize daha çok önem vererek, Türkiye'nin gelirinin artırılabileceğini anlattı.

3 BİN 500 TEKNE SERGİLENİYOR, 4 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olma özelliği taşıyan ve deniz tutkunlarını bir araya getiren CNR Avrasya Boat Show'un açılış kurdelesi, konuşmalardan sonra Bakan Turhan ve diğer protokol üyelerince kesildi. Yarından itibaren tüm ziyaretçilere açık olacak ve 3 Mart'a kadar sürecek fuarda, 4 bin liradan 102 milyon liraya kadar fiyat aralığında her bütçeye uygun tekne, yat ve yelkenliler deniz tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Türkiye'nin en önemli marinalarının yer aldığı fuarda, Princess, Sanlorenzo, Prestige, Cranchi, Azimut, Numarine, Hanse, Chris Craft'in de aralarında olduğu 3 bin 500'ün üzerinde deniz aracı sergileniyor.

Editör: TE Bilişim