CNR Avrasya Boat Show Açıldı

Dünyanın kendi alanında 2. büyük tekne ve yat fuarı olan Avrasya Boat Show CNR Expo Center’da  törenle açıldı. CNR Avrasya Boat Show, yapılan açılış töreniyle başladı..Bu sene7.si düzenlenen fuarın açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanı Gani Aygün, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oral Erdoğan, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Ziya Gökalp, CNR Holding CEO’su Cem Şener, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu’nun yanı sıra çok sayıda sector temsilcisi katıldı.Açılış törenine katılması beklenen ve duyursu yapılan CHP İstanbul belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ise törene katılamadı.

CNR Fuarcılık Grup Başkanı Cem Şener, açılış konuşmasını yaparak organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizciliğin geliştirilmesi ve denizci bir millet olmamız için fuarın önemli bir adım olduğunu belirten ve birçok dünyaca ünlü markanın Türkiye lansmanlarını ilk kez gerçekleştireceğini açıkladı. Cem Şener, bine yakın markanın 85 bin metrekarelik alanda ürünlerini sergileyeceğini ve yalnız Türkiye’den değil başta Ortadoğu olmak üzere çok sayıda ülkeden katılım beklediklerini söyledi.

CNR Fuarcılık Grup Başkanı Cem Şener’in ardından söz alan DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, Avrasya Boat Show’un sorunlara dikkat çekerek ön plana çıkmasını istediğini belirtti.Basına ço kiş düştüğünü söyleyen Şener burada sadece mega yatlar yok her kesimden insana hitap eden tekneler de var en büyük yat satıldı gibi haberlerle bunu gözardı etmeyin dedi, İstanbul'da sadece 4 adet marina bulunmasının denize yönelinmesi konusunda büyük bir eksik olduğunu dile getiren Sirkecioğlu, bunun yanı sıra haftasonu insanların teknelerini römorkla taşıyıp indireceği ve deniz keyfi yapabileceği bir deniz rampası bile olmadığını söyledi. Kendi karasularımızda vergiden kaçmak için Amerikan bayrağı çekmek zorunda olduğumuza dikkat çeken Alpaslan Sirkecioğlu, yüzde 27.4’lük verginin düşürülmesi durumunda teknelerin Türk bayrağına geçebileceğini söylerek sözlerini sona erdirdi.

Avrasya Boat Show’a ziyaretçi kabulü bugünden tibaren yapılacak.

Editör: TE Bilişim