CMI 2015 Bilimsel Toplantısı,Comite Maritime International (CMI) ve Deniz Hukuku Derneği tarafından 6-9 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nin (GİSBİR) ana sponsor olarak destek verdiği CMI 2015 Bilimsel Toplantısı, denizcilik alanındaki en köklü kuruluşlardan biri olan Comite Maritime International (CMI) ve Deniz Hukuku Derneği tarafından 6-9 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. CMI Başkanı Stuart Heterington, Deniz Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Samim Ünan, Bilimsel Toplantı Tertip Komitesi Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Sözer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Yazıcıoğlu ve dünya denizciliğinden 200’ü aşkın hukukçunun katılımıyla 6 Haziran 2015 tarihinde başlayarak müteakip günlerde gerçekleşen toplantılar, boğaz turu ve gala yemeği ile tamamlandı.

CMI 2015 Bilimsel Toplantısı’nda, Türk ve uluslararası denizcilik hukuku temsilcileri yönetmelikler, yükümlülükler, denizcilik sigortası, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği denizcilik hukukunda meydana gelen değişiklikler gibi konular tartışılarak karşılıklı görüş ve fikir alışverişinde bulunuldu.

CMI 2015 Bilimsel Toplantısı, Türkiye’de gerçekleşen ilk CMI toplantısı olması bakımından tarihi bir öneme sahip bulunuyor. CMI 2015 Bilimsel Toplantısı organizatörleri ve katılım gösteren Türk ve yabancı hukukçular, İstanbul’da gerçekleşen organizasyonun üstün bir başarı ile tamamlandığını ve son derece memnun kaldıklarını belirterek GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’a vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür etti.

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat KIRAN, GİSBİR'in sponsorluğunda gerçekleşen CMI 2015 Bilimsel Toplantısı Gala Yemeği'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Böylesi önemli ve uluslararası bir toplantının Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmesinden ve bu toplantıya GİSBİR olarak sponsor olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Murat Kıran, bu toplantıyla atılan adımın Deniz Hukuku Derneği ve CMI arasındaki verimli işbirliğinin başlangıcı olmasını temenni etti.

 

 

Editör: TE Bilişim