Çinliler Titanic'in de "kopyasını" yapacak

Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 1912'de batan Titanic gemisinin tam bir kopyasının yapılacağı bildirildi.

Ulusal basındaki haberlerde, projenin "Romantic Mediterranean Seven-star International Tourism and Resorts Zones" adlı planın bir parçası olarak yapılacağı ve kararın 14'üncü Batı Çin Uluslararası Fuarı'nda açıklandığı kaydedildi.

Projenin sponsorluğunu ülkedeki Yedi Yıldız EnerjiGrubu'nun üstleneceği belirtildi. Çin'de yapılacak Titanic'in orijinalinin 1:1 replikası şeklinde yapılacağı ve 28 metre genişliğinde 270 metre uzunluğunda, yüksekliğinin ise tabandan köprünün üstüne kadar 31,7 metre olacağı kaydedildi.

Sponsor şirketin başkanı Su Şaocün, orijinal Titanic'in sadece planı için milyonlarca dolar harcandığını belirterek, geminin batmasının ardından planın parçalara ayrıldığını kaydetti. Su, yıllarca çabanın ardından planın büyük bir bölümünü elde ettiklerini ve Titanic'in tam bir kopyasını yapabileceklerini ifade etti.

Geminin seyahat maksatlı yapılmayacağını belirten yetkililer, dünyanın dörtbir yanından gelen turislerin "batmaz diye inşa edilen" gemideki yaşamı tecrübe etme imkanı bulacağını kaydetti.

Orijinal kopyanın inşasının bu yıl sonuna kadar başlayacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim