İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki gemi söküm bölgesini ziyaret eden Çin Milli Gemi Söküm Sanayicileri Organizasyonu Başkanı Yan He Ming başkanlığındaki 12 kişilik heyet, Çin ile Türkiye arasında bu konuda işbirliği önerdi.

Aliağa’da Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hayrettin Kadıoğlu ve Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Selçuk Sert ile bir toplantı yapan heyet, gemi söküm bölgesinde incelemelerde bulundu. Heyetin Başkanı Yan He Ming, “İki ülkenin gemi söküm sanayi arasında işbirliği olanakları araştırmak ve deneyimleri paylaşmak için Türkiye’ye geldik” dedi.

Gemi söküm sektörünün, ekonomiye geri Betebet dönüşüm sağlayan en önemli sektörlerden biri olduğunu kaydeden Yan, şöyle devam etti: “Özellikle doğal yaşamın ve çevrenin korunması açısından çok önemli bir sektör. Türkiye’de çok sıcak bir ilgiyle karşılandık. Hedefimiz, ortak fayda ve çıkarlarımız etrafında birleşmektir. Aliağa’daki gemi söküm tesisleri çok gelişmiş. Özellikle çevre, insan ve çalışan sağlığına azami önemin gösterildiğine tanık oldum.”

Yan, Çin’de yılda 1.5 milyon ton gemi sökümünün yapıldığını ifade etti. Heyete eşlik eden Aliağa Gemi Söküm Derneği 2. Başkanı Ender Özer de dünyanın en yüksek gemi söküm kapasitesine sahip olan Çin ile kapasite hacmiyle dünyada 4. sırada yer alan Türk gemi söküm sektörü temsilcilerinin görüşmelerinin verimli sonuçlar sağlayacağına inandığını söyledi.

26.12.2004
aa
İzmir

Editör: TE Bilişim