Ciner Grubu, Denizcilğe Giriyor

Madencilik ve enerji sektöründeki atılımlarından sonra, medyada da kendinden söz ettiren Ciner Grubu, sipariş ettiği gemilerle denize de giriyor. 

Ciner Grubu’nun, 2011’in ilk yarısında teslim edilmek üzere Samho Shipbuilding’e 4 adet 35.000dwt’lik kuru yük gemisi sipariş ettiği bildirildi. Tek cidarlı kuru yük gemilerinin her birinin yaklaşık 27.5 milyon dolar civarında olduğu ifade edildi. Bir Samho Shipbuilding yetkilisi, siparişin yalnızca Avrupalı bir firmadan geldiği kısmını doğruladı. Kendi internet sitesine göre grup şirketi Park Termik, Avrupa’daki en büyük kömür yataklarını işletiyor.

Samho Shipbuilding’in bağlı olduğu Samho Group, VLCC ve suezmax boyutunda gemiler inşa etmek için, Gyeongnam bölgesinde Goseong’da bir mega-tersane kurmak için 1.65 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyordu. Asıl plan, tesisin 2012 itibariyle dünyanın dördüncü büyük gemi üreticisi haline getirilmesiydi. Ancak Samho Group, küresel ekonomik kriz ve gemi inşa piyasasının durumu nedeniyle planlarını yavaşlatma kararı aldı. 
 

Editör: TE Bilişim