İzmir'in Çeşme ilçesinde, üzerinde uyudukları halatları kopan dubayla birlikte denizde kaybolan 2 garsondan biri olan Çınar Gürses'in Edirne'de yaşayan ailesinin bekleyişi sürüyor. Baba Ahmet Gürses, "Bizim sularımızdan umudu kestik tamam, uluslararası kara sularında kayboldu iseler devlet büyüğüm olan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımızdan bu konuya el atmalarını bekliyorum." derken, anne Rabia Gürses, "Daha önce de diğer çocuğum vefat etti, onun acısını unutamadan böyle bir acı daha yaşamak istemiyorum." diye konuştu.

Edirne'nin Yunanistan'a sınır köyü olan Bosna'da doğan Çınar Gürses ile arkadaşı Serdar Yalçın'ı arama çalışmaları 4. gününde de Çeşme'de sürüyor. Halatın kopması sonucu suda kaybolan 2 kişinin yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor. Aileler kayıplarının biran önce bulunmasını bekliyor. Yaklaşık 3 yıl önce büyük oğullarını Tunca Nehri'nde, bu acının ardından geçtiğimiz yıl da yeğenlerini gölette boğularak kaybeden Gürses ailesi, çocuklarından gelecek iyi ya da kötü bir haber bekliyor.

"CUMHURBAŞKANI VE DIŞİŞLERİ BAKANIMDAN KONUYA EL ATMALARINI BEKLİYORUM"

60 yaşındaki baba Ahmet Gürses, "Çocuğum gündüz vakti göz göre göre o kadar kalabalığın içerisinde nasıl kayboldu? Hala anlamış değilim. Çocuğum kaybolduktan sonra kimse yardım etmedi, bir mülteci gemisi yada kayığı bile kaybolunca 45 dakikada bulunabiliyor. Bizim sularımızdan umudu kestik tamam, uluslararası kara sularında kayboldu iseler devlet büyüğüm olan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımızdan bu konuya el atmalarını bekliyorum. Kulağımız yolda, gelecek iyi yada kötü bir haber bekliyoruz." dedi.

"DAHA ÖNCE DİĞER ÇOCUĞUM VEFAT ETTİ, ONUN ACISINI UNUTMADAN BÖYLE BİR ACI DAHA YAŞAMAK İSTEMİYORUM"

59 yaşındaki anne Rabia Gürses ise oğlu ile en son bayram sabahı görüştüğünü belirtti. Dört gündür bekliyor olsalar da umutlarını tükenmediğini kaydeden gözü yaşlı anne, "Oğlum ile en son bayram sabahı konuştuk. Oğlum beni aradı ve bayramımı kutladı. Sonra bir daha görüşemedik. Sahilden açıldıktan sonra arkadaşlarını aramış, 'Bizim duba uzaklaşıyor bize yardım edin' diye. Arkadaşları, 'Ben sizi görüyorum bırak şaka yapmayı' demiş. Bu şekilde arkadaşlık mı olur? Biz devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Gencecik çocuklarımızın sağ salim bizlere kavuşmasını bekliyoruz. Allah bizlere bağışlasın, daha önce de diğer çocuğum vefat etti, onun acısını unutamadan böyle bir acı daha yaşamak istemiyorum." diye konuştu.

OLAY

Çeşme Alaçatı'daki bir beach club'ta barmenlik yapan Çınar Gürses ile İstanbul'dan kendisini ziyarete gelen arkadaşı Serdar Yalçın, denize girdi. İki arkadaş daha sonra plajda kıyıya bağlı dubaların üzerine çıkıp burada uykuya daldı. Ancak duba, iddiaya göre, bağlı bulunduğu halatlardan kurtulup denize sürüklendi. Bir süre gözlerini açan iki arkadaş, kendilerini denizin ortasında buldu. Çınar Gürses, kıyıdaki arkadaşlarını cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Telefon şebekesinden en son görüşme yaptığı koordinatlar Sahil Güvenlik ekiplerine ulaştırıldı. Bunun üzerine hemen kayıp gençleri arama çalışmaları başladı.

YUNAN SAHİL GÜVENLİK HAREKETE GEÇTİ

Ayrıca uluslararası seviyede de arama çalışmaları yapılıyor. Olayın ilk günü ihbar üzerine, kıyıyı az da olsa görebildiğini söyleyen Gürses ve Yalçın için, Yunun Sahil Güvenlik ekipleri de harekete geçti. Edirne Valiliği, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve CHP milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun girişimleriyle, Yunanistan İzmir Büyükelçiliği devreye sokularak, hücumbotlar ve havadan arama çalışmalarına da bugün başlandı.Cihan
Kaynak: cha