Çin Malları Karadeniz'den Geçecek

Rize’deki bir programa katılmak için Ankara’dan havayoluyla Samsun Çarşamba Havaalanı’na gelen Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Rize programı öncesinde karayoluyla Ordu’ya gelerek, önceki gün annesi vefat eden Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Necdet Gürsoy’a taziye ziyaretinde bulundu.

Ordu Ticaret Borsası Binası’nda Başkan Gürsoy’a taziyelerini ileten Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı kısa açıklamada, şunları söyledi:
“Çin’den başlayan Tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması açısından çok önemli Sarp Sınır Kapısı. Çin’in batısında üretilen ürünlerin, gerek demiryolu, gerekse karayolu açısından Avrupa’ya gidişinde sıkıntı vardı. Bunun geçeceği güzergahta en önemli alternatif yol, Çin-Kazakistan- Hazar- Azerbaycan- Gürcistan ve Sarp Sınır Kapısı’dır. Buradan da Çin’de üretilen bütün ürünlerin dünyaya gidiş noktası Karadeniz Limanları olacak. Sarp Sınır Kapısı’nın şu anki kapasitesinin organizasyonunu yaparak ve yeniden yapılandırarak 3 misli daha fazla arttırmış oluyoruz. Gelecek açısından çok önemli. Bugün Ordu’da oluşumuzun sebebi, değerli başkanımızın annesinin rahmete kavuşmasından dolayıdır. Esas ziyaret sebebimiz budur.”

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy da “Herşeyden önce tabii ki başta Sayın Başkan’ın programında ilave olarak annemin vefatından dolayı bizleri ziyaret etmesi, beni çok mutlu etti. Kendisinin her zaman dediği gibi TOBB çok büyük bir camiadır. İyi günlerde, kötü günlerde, bizlere bunu bir kez daha gösterdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle gündeme ilişkin ve fındıkla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınırken, bu soruların yanıtı için Ordu’daki gazetecileri Rize’ye davet edip, zamanının çok kısıtlı olduğunu söyledi.

Hürriyet

Foto: AA

Editör: TE Bilişim