Çin, Gemi İnşada Güney Kore'yi Geçti, Dünyanın En Büyüğü Oldu

SeaNews Turkey'in haberine göre, Çin, 2010 yılında gemi inşada büyük bir sıçrama yaptı ve Güney kore'yi geçerek dünyanın en büyüğü oldu. Bu birincilikte Çin'in Endüstri ve İnformasyon Bakanlığının yeni yayınladığı istatistiklerde ortaya çıkan gemi inşa kapasitesi ve alınan yeni siparişler ölçü alındı.

İstatistiklere göre, 2010 yılı Ocak-Aralık ayları arasında Çin tersanelerinde 65,6 milyon dwt'luk gemi inşa edildi. Bu önceki yıla oranla %54.6'lık bir artışa işaret ediyor. Yeni siparişlerde de benzer bir başarı söz konusu. Çin tersaneleri 2010 yılında 75 milyon DWT üzerinde yeni sipariş aldılar. Bu yeni siparişler bir önceki yıla oranla hemen hemen üç katı.

Çin Gemi İnşa Endüstrisi ekonımik araştırma merkezinden bir uzman Çin gemi inşa endüstrisindeki bu gelişmenin nedenini, "Ekonomik gelişmeye bağlı olarak artan kapasite gereksinimine" bağladı.

Çin'in gemi inşa tesisleri Jiangsu, Shanghai, Zhejing, Shandong ve Guangdong şbölgelerinde bulunuyor. Bu bölgeler arasında Jiangsu birinci sırada yer alıyor.

Editör: TE Bilişim